19 Mayıs Medyanın Halleri

Hazırlayan: Beyhan Korkman

'BÜTÜN DERTLERİ TÜRKİYE’Yİ HİZAYA SOKMAK'

MAHMUT ÖVÜR-SABAH

Bırakın birbirlerine "İt, Faşist" veya "Terörist" demelerini bu partilerin hiçbir milli konuda "ortak" bir tavırları yok. Bu siyasi aktörlerin, küresel güçlere karşı Kıbrıs'ta, Mavi Vatan'da, Libya'da veya Karabağ'da nasıl bir siyaset izleyecekleri bilinmiyor. Konuşmuyorlar da...

ABD, Suriye'de "PKK-YPG koridorunu kabul edin" diye dayattığında ne tepki verilecek, bilen var mı? HDP'yle birlikte PKK'ya operasyon mu yapacaklar yoksa dayatmayı mı kabul edecekler? İşin bamteli tam da burası ve yaşanan siyasi hikâye de bunun üzerine kurulu.

LİDERLER KABİNESİ MODELİ

ABDÜLKADİR SELVİ-HÜRRİYET

Kılıçdaroğlu, Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş’ın sorusu üzerine 2023 seçimlerine Millet İttifakı’nı oluşturan tüm aktörlerin yer alacağı bir kabine modeli ile gitmeyi hedeflediklerini söyledi. Liderler kabinesi modelini, “Cumhurbaşkanı Millet İttifakı’ndan olunca cumhurbaşkanı yardımcıları da Meclis başkanı da Millet İttifakı’ndan olacak. Temel Karamollaoğlu da, Meral Akşener de, Gültekin Uysal da yönetim kadrosunda olacak” diye anlattı. Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’na dahil oldukları takdirde Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nu da bu modele dahil etmeyi planlıyor. Davutoğlu’nu bilemem ama Babacan, Millet İttifakı’na girmekte istekli. Kılıçdaroğlu’nun liderler kabinesi modelinde, Millet İttifakı liderlerinin cumhurbaşkanı yardımcısı olarak yer alması öneriliyor. Anayasa hukukçusu CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu’nun da belirttiği gibi, cumhurbaşkanı yardımcılarının sayısında bir sınırlama yok. Meral Akşener, Millet İttifakı’nda CHP’den sonra ikinci büyük partinin lideri olduğu için kendisine Meclis başkanlığı koltuğu önerilebilir.

FİLİSTİN İLE KKTC MODELİ

YAŞAR HACISALİHOĞLU-AKŞAM

Doç. Dr. Yaycı diyor ki; "KKTC ile 2011'de imzaladığımız kıta sahanlığı sınırlandırma anlaşması bir örnektir. Bu anlaşma KKTC, BM üyesi olmamasına rağmen geçerlidir. Aynı şekilde Filistin ile de benzer anlaşma imzalanabilir.

Filistin'le denizden komşuluğumuzun getirdiği avantajı kullanılmalıyız. Filistin'le bir anlaşma yapılabilir mi? Yapılabilir. Türkiye'nin sınırlandırma anlaşması yapacağı yer Gazze Şeridi'dir. Filistin'in iki başlılığı burada geçerli değil. Üstelik bu anlaşma Filistin'in uluslararası tanınırlığını ve dolayısıyla reel politik açıdan Filistin'e desteği arttıracaktır"Bu önemli teklifi, tıpkı Libya'da olduğu gibi hayata geçirmeliyiz. Filistin Yönetimi; Doğu Akdeniz'in zengin hidrokarbonlarından elde edeceği kazanca yani halkının, ülkesinin çıkarlarına rağmen bu konuda kayıtsız kalırsa, o da hesabını halka vermek zorundadır.

KARAR’A GÖRE ABD BUNA SESSİZ KALAMAZMIŞ!

AHMET TAŞGETİREN-KARAR

Bu vahşet görüntüsünü ne Amerika ne de ona yakın duran tüm Batı dünyası taşıyabilir. Şu an ortada “Hitler vahşeti”ne maruz kalan kadın, erkek, yaşlı, genç, çocuk Yahudi toplulukları yok, şu an en gelişmiş savaş araçlarını Filistinli kadın, erkek, yaşlı, genç, çocuklar üzerine yönelten adeta Hitler’den reenkarne olmuş bir “Netanyahu vahşeti” var. Yahudilik bu değilse, dünya Yahudiliği elini tutsun Netanyahu’nun. Filistin’deki kan banyosu durdurulsun. Şu vahşi danslar dursun Mescid-i Aksa yakılırken…

ÇÖLAŞAN’IN İSRAİL HASSASİYETİ…

EMİN ÇÖLAŞAN-SÖZCÜ

Çaresi İsrail'i oradan söküp atabilmek ama bunu yapacak bir babayiğit ülke ya da ülkeler topluluğu henüz ortada yok. Hiçbir zaman da olmayacak…Zira İslam ümmetini İsrail'e karşı göreve çağırmak falan işin hikayesidir. Ümmet arasında birlik yok ki İsrail'le savaşıp yok etsin. Ümmet kendi derdine düşmüş durumda. Ülkesinden kaçıp başka ülkelere nasıl sığınacağının hesabını yapmakta... Zenginleri ise “Biz bu petrol paralarını daha iyi nasıl cukkalarız” hesabının peşinde! Şu son İsrail-Filistin çatışmaları artık gözümüzü biraz olsun açsın… Susmayalım ama biraz daha gerçekçi olmaya çalışalım. Aksi takdirde, Allah korusun, neredeyse İsrail'e savaş ilan etmek zorunda kalacağız! Aman haa!

CIA ELEMANI EYMÜR YİNE SAHNEDE

İSMAİL SAYMAZ-SÖZCÜ

Eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür sorularımı yanıtladı. 90’larla bugünü kıyaslarsak? Bugünkü tablo çok daha vahim. O zaman hiç değilse işleyen bir yapı vardı. Görevimizi yapıyorduk, ciddiyetle yapıyorduk. Destek de alıyorduk.

Şimdi? Şimdi daha kuralsız tabii. Şimdiye kadar savcılığın harekete geçtiğini duymadım.

Geçmesi gerekir mi? Kesinlikle. Yer yerinden oynuyor. Bütün millet yazışıyor. Her gün videoları bekliyorlar, daha ne olsun. Son videosunda savcıların ne yapması gerektiğini anlatıyor.

90'lar böyle miydi? 90'larda bu kadar kepazelik yoktu. Bu derece yoktu.

90'larda siyasiler ile çıkar örgütleri aynı fotoğrafa giriyor muydu? Her zaman vardı. Bakıyorum, yine aynı isimlerden, aynı şeylerden bahsediliyor.

Ağar ve arkadaşlarının marina fotoğrafını kastediyorsunuz. E tabii. Bu kadar aleni olması da hayret verici.

Siz Ağar için ağır ithamlarda bulunmuştunuz.

Evet, söyledim. Hatta zamanında söylediğim bir lafı yine tekrarlamak istiyorum. Bu gidişin sonu siyasi cinayetlerdir.

SÖZCÜ YAZARI 'ELİ KANLI BİDEN' SÖZÜNDEN SONRA UTANIR MI?

AYTUNÇ ERKİN-SÖZCÜ

Çocuklar, İsrail saldırılarıyla öldürülürken, bir halk 1948 yılından bu yana ‘soykırıma' uğrarken Biden çok net! Türkiye net mi? İsrail'in 8 Mayıs'ta, Mescid-i Aksa ve Gazze'ye saldırısının ardından AKP iktidarı “Bu bir devlet terörü açıklaması” yaptı… O gün bugündür de İsrail saldırılarıyla ilgili diplomasi trafiği yürütüyor! Zaman zaman sokaklarda “Kahrolsun İsrail ya da Mehmetçik Kudüs'e” sloganı atıldığını da not edelim! Peki… 14 Haziran'da Brüksel'de gerçekleşecek NATO Zirvesi öncesinde ABD'ye ve Biden'a yönelik sert bir açıklama var mı? Yok!

Sonraki Haber