2 demetten 20 bardak çıkıyor! Yaz sıcaklarında içinizi ferahlatacak reyhan şerbeti tarifi

Sıcak yaz günlerinde hem ferahlatıcı hem de sağlıklı bir tarif mi arıyorsunuz? Bu tarif tam da size göre. Üstelik sadece 2 demet reyhan kullanarak 20 bardak elde edebilirsiniz. Peki reyhan şerbeti nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır?

Reyhan kendine has aroması ve kokusuyla adeta bir lezzet ve şifa deposu. Yaz sıcaklarında ferahlamak için ise bire bir. Üstelik hazırlaması çok kolay ve rengiyle de herkesin gönlünü çalmaya aday. Bu tarifle hem nefesiniz açacak hem de bağışıklığınızı güçlendireceksiniz. İşte reyhan şerbeti tarifi...

REYHAN ŞERBETİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 2 demet taze reyhan

  • 1,5 su bardağı toz şeker

  • 4 litre sıcak su

  • 1 adet limonun suyu

  • 2 adet çubuk tarçın

  • 8 adet karanfil

PÜF NOKTASI NE?

Taze reyhanın miktarı ortalama olarak belirtilmiştir, satılan marketlerde değişiklik gösterebilir. Reyhan miktarını arttırabilirsiniz.

REYHAN ŞERBETİ NASIL YAPILIR? 

-Taze reyhanları şekerle birlikte bir kaba alın.

-3-4 dakika ovun.

-Hazırladığınız harcı derin bir tencereye aktarın

-Üzerine sıcak su, tarçın çubuğu, karanfil, limon suyunu ekleyip karıştırın.

-Karışımı soğuyana kadar oda sıcaklığında bekletin.

-Servis etmeden önce süzdürün ve servis esnasında bol buzla birlikte servis edin. Afiyet olsun!

Kaynak: yemek.com 

Sonraki Haber