2 kişilik krep nasıl hazırlanır? İşte 2 kişilik krep tarifi...

Krep hazırlamak oldukça kolay bir tariftir. Ancak krep tariflerinin en büyük sorunu porsiyon olarak çok fazla krep çıkmasıdır. O halde 2 kişilik krep nasıl hazırlanır? sorusunun cevabını merak ediyorsanız işte 2 kişilik krep tarifi...

Krep ince ve yassı görüntüsüyle lavaşı andıran bir hamur işidir. Krep hem tatlı hem tuzlu olarak tüketilebilir. Genellikle iç malzemelerine çeşitli meyveler doldurularak servis edilir. Krep hamuru çok temel malzemelerle oluşturulur. Krep hazırlamanız için un, süt, yumurta, tuz gibi malzemelerin olması yeterlidir. Krepler için özel bir tava da vardır ancak sizde krep tavası yoksa kullandığınız tavanın mutlaka yanmaz, yapışmaz ya da granit bir tava olması gerekmektedir. Aksi takdirde istediğiniz gibi krepler elde edemeyebilirsiniz. Krep tariflerinin en büyük sorunu porsiyonunun çok fazla olmasıdır. Çünkü krep hazırlarken her zaman çok fazla çıkar. Peki 2 kişilik bir krep tarifi var mı? Elbette! İşte 2 kişilik krep tarifi...

2 KİŞİLİK KREP TARİFİ

MALZEMELER

  • Krep İçin
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 büyük yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker (tatlı yapacaksanız)
  • Bir tutam tuz
  • Dolgusu İçin
  • Reçel, çikolata parçaları, muz dilimleri, çilek dilimleri, tuzlu dolgu için peynir, jambon, mantar veya ıspanak...

YAPILIŞI

  1. Un, süt, yumurta, sıvı yağ, toz şeker ve tuzu bir karıştırma kabında karıştırın. Karışımı pürüzsüz bir kıvama gelene kadar iyice çırpın.
  2. Krep hamurunuz hazır olduğunda, kızgın bir tavayı veya krep tavasını orta ateşte ısıtın. Tavanın tabanını hafifçe yağlayın.
  3. Tavaya bir kepçe ile krep hamurundan dökün ve hızlıca döndürerek tavaya yayın. Krep, alt tarafı altın rengini alana kadar yaklaşık 1-2 dakika pişirin.
  4. Krepin üzerine istediğiniz dolgu malzemelerini yerleştirin. Krepin bir kenarını diğer tarafı üzerine katlayarak kapak yapın.
  5. Krebi servis tabağına alın ve aynı işlemi diğer krep için tekrarlayın.

Sonraki Haber