2 maç 6 puan 7 gol: Mutluluğun tablosu!

Hollanda'dan sonra Norveç'i de mağlup eden A Milli Futbol Takımımız, 2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri G Grubu'nda liderliği ele geçirdi. Şimdi sırada Letonya maçından alınacak 3 puan var

A MİLLİ Futbol Takımımız, 2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri G Grubu'na müthiş bir başlangıç yaptı. Norveç'teki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kısıtlamaları nedeniyle önceki akşam İspanya'nın Malaga şehrinde oynanan maçta Norveç Milli Futbol Takımı'nı 3-0 yenen milliler, puanını 6'ya yükseltti. Ay-yıldızlılar, grubun güçlü ekiplerinden Hollanda ve Norveç'i peş peşe mağlup ederek liderlik koltuğuna oturdu.

NORVEÇ ÇARESİZ KALDI

La Rosaleda Stadı'ndaki maça topun hakimiyetini sağlayarak başlayan milli takımımız, kurduğu üçgenler ve seri paslaşmalarla golün sinyalini verdi. 4'üncü dakikada gelişen ani atakta, Yusuf Yazıcı'nın sol kanattan ceza sahasına ortasını yerden şık bir vuruşla tamamlayan Ozan Tufan takımımızı öne geçirdi.

28'inci dakikada ikinci golümüz bu kez kornerden geldi. Köşe atışını kullanan Yusuf Yazıcı, meşin yuvarlağı adrese teslim bir orta ile Çağlar Söyüncü'yle buluşturdu. Çağlar ikramı geri çevirmedi ve kafa vuruşuyla skoru 2-0'a getirdi.

Skor avantajını ele geçirdikten sonra daha kontrollü bir oyun anlayışını benimseyen milli takımımız, topun hakimiyetini Norveç'e bıraktı. Dönem dönem hızlı hücum girişimleriyle farkı artırmaya çalışan ay-yıldızlı ekip, bu amacına 58'inci dakikada ulaştı.

OZAN TUFAN'IN RESİTALİ

Müsabakanın ilk golünü kaydeden Ozan Tufan, 58'inci dakikada gecenin en güzel gollerinden birine imza attı. Sol çaprazda topla buluşan yetenekli oyuncu, sağ ayağıyla sağ köşeye doğru olağanüstü bir şut çıkardı. Falso alan meşin yuvarlak köşeden ağlarla buluşurken, milli takımımız da galibiyeti perçinlemiş oldu.

Ozan Tufan'ın attığı bu nefis gol, sosyal medyada da büyük yankı buldu. FIFA, resmi Dünya Kupası hesabından yaptığı paylaşımla golün haberine yer verdi ve "Ozan Tufan alev aldı" ifadesini kullandı.

ÇAĞLAR'DAN GEÇİT YOK

Milli takımımızın savunmadaki sigortası Çağlar Söyüncü, Norveç'in hücum silahlarına nefes aldırmadı. 24 yaşındaki milli futbolcu, Avrupa futbolunun en formda golcülerinden Erling Haaland ile geçen sezon Trabzonspor'da gol kralı olan Alexander Sörloth'a "dur" dedi.

Ceza sahasındaki Norveç tehlikelerinde, hem ikili mücadelelerde hem de rakip forvetlerin şut açılarını kapatma konusunda kusursuz bir sınav veren Çağlar, maç sonrası yaptığı açıklamada, "Maçtan önce sosyal medyada algı oldu, 'korkuyor' gibi. Biz kimseyi büyük de görmüyoruz, küçük de görmüyoruz. Bunun cevabını saha içinde veriyoruz" şeklinde konuştu.

Sonraki Haber