2020: Dünya 'Salgın Savaşı' Yılı
Yeni yıl, savaş salgını için yeni bir vizyon açıyor. Çin Ulusal Tıbbi Araçlar İdaresi, Sinopharm'ın Kovid-19 aşısının şartlı piyasaya sürülmesini 30 Aralık 2020'de onayladı.
Bu, Çin'de pazarlanmak üzere resmi olarak onaylanan ilk yeni koronavirüs aşısıdır. O dönemde, bu yüzyılın salgını dünya çapında 1,6 milyondan fazla cana mal olmuştu ve yeni yılın ilk gününde Amerika Birleşik Devletleri'nde doğrulanmış yeni koroner pnömoni vakalarının kümülatif sayısı 20 milyonu aştı. Salgına karşı erken bir müdahale, yeni yılda dünyanın daha acil bir vizyonudur.
Yeni yılda ,aşılar salgını önlemenin kılıcıdır. Salgın durumunda, bilim camiası, virüsün "deşifre edilmesinden" virüs tespitine ve daha sonra ilaç aşılarının araştırılmasına ve geliştirilmesine kadar zamana karşı yarıştı ve dünyanın dört bir yanındaki tüm taraflar yine tarihte yeni bir hız elde etmek için birlikte çalıştı. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, 2 Aralık itibariyle dünya çapında toplam 214 yeni koronavirüs aşısı geliştirilmektedir. Yıl sonuna doğru bir dizi aşının kullanımı onaylandı ve birçok ülkede aşılama başlatıldı. DSÖ Genel Müdürü Tedros Adhanom Ghebreyesus, insanların "tünelin sonundaki ışığı" gördüğünü söyledi.
Yeni yılda birlik, salgınla mücadele politikasıdır. Salgına karşı küresel savaş sırasında Çin, farklılıkları birlikle değiştirmek, önyargıyı rasyonellikle ortadan kaldırmak, salgına karşı mücadelede güçlü bir ortak gücü teşvik etmek ve büyük bir ülke olarak gerekli sorumluluğunu göstermek konusunda ısrar etti. Yeni yılda Çin, ihtiyacı olan ülkelerle aktif olarak Çin aşılarını paylaşırken ve diğer anti-virüs yardımları sağlamaya devam etti. Çin salgına karşı küresel mücadelede yeni yardımlar sağlayacaktır.
Yeni yıl, iyileşme için yeni fırsatlar doğuracak. Dünya ekonomisi, 1930'lardaki Büyük Buhran'dan bu yana en kötü durgunluğunu yaşıyor. Ancak İngiliz düşünce kuruluşu Oxford Economics'te dünya makroekonomik araştırma başkanı Ben May, yeni yılın "dünya ekonomisi için yeni fırsatın" dört gözle beklenmeye değer olduğuna inanıyor. Salgın döneminde, Çin ekonomisi dünyanın en büyük parlak noktası haline geldi ve 2020'de pozitif büyüme elde eden dünyadaki tek büyük ekonomi oldu.
Yeni yılda ekonominin iyileşmesi bekleniyor. Salgının kontrolü ve önlenmesi, ekonomik ve sosyal kalkınmanın geliştirilmesi bir politik fikir birliğinin koordina edilmesi haline geldi. Çeşitli ülkelerin benzeri görülmemiş mali ve parasal teşvik planları, insanların geçimi ve istihdamı için bir dalgakıran inşa etmek ve daha büyük krizlerin ortaya çıkmasını önlemek için yeni fırsatlar yarattı. Çin'in ekonomik Bülteni: toparlanmadan yeniden dengelemeye kadar 2020 sonunda Dünya Bankası tarafından yayınlanan Çin'in ekonomik büyümesinin 2021'de %7.9'a yükseleceğini öngörüyor.
Yeni yılda Çin'in ivme kazanması bekleniyor. 2021, Çin'in "14. Beş Yıllık Planı" nın ilk yılıdır. Dünyanın en büyük ikinci ekonomisine sahip olan Çin, yeni bir kalkınma modelinin inşasını hızlandıracak ve küresel ekonomik toparlanmanın önemli bir umudu haline gelen dış dünyaya açılımını genişletmeye devam edecektir.
Yeni yılda direnişi çözmek ve daha fazla canlılık yaratmak için işbirliğini açmak için çok taraflı istişareler bekliyoruz. Salgının etkisi altında, küresel ekonominin istisnasız birkaç parlak noktasından biri, açılma ve işbirliği bilgeliğiyle parlıyor. Tüm tarafların daha fazla fikir birliği oluşturacağı, karşılıklı yarar sağlayan ve kazan-kazan işbirliğini güçlendireceği, ekonomik küreselleşmeyi teşvik etmeye devam edeceği, çok taraflı ticaret sistemini sağlam bir şekilde koruyacağı, canlılığın ve refahın dünya ekonomisine erken dönüşünü teşvik edeceği umulmaktadır.
Dünya nereye gideceği konusunda bir dönüm noktasında. Çin, tarihin sağ tarafında sarsılmaz bir şekilde duracak. Yeni yılda, insanlık için ortak bir geleceği olan topluluk inşasını teşvik etmeye ve dünya için daha iyi bir gelecek yaratmak için diğer ülkelerle çalışmaya devam edecektir.