2021’in sonunu güzel getirdi: Tam gaz 2022’ye!

Süper Lig’de son haftalarda elde ettiği başarılı sonuçlarla dikkat çeken Adana Demirspor, Ziraat Türkiye Kupası’nda da taraftarlarının yüzünü güldürdü.

Önceki gün kupanın 5’inci turunda Mersin Stadyumu’nda Ankaraspor ile karşı karşıya gelen mavi-lacivertliler, müsabakayı 3-2 kazanarak son 16 turuna yükseldi.

SON 5 RESMİ MAÇTA YENİLGİSİ YOK

İtalyan teknik direktör Vincenzo Montella idaresindeki Adana Demirspor, sahaya çıktığı son 5 resmi maçta mağlubiyet yüzü görmedi. Son yenilgisini Süper Lig’in 15’inci haftasında Trabzonspor karşısında yaşayan mavi-lacivertliler, ardından çıktığı 4 Süper Lig karşılaşmasında 3 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Adana ekibi bu süreçte, Giresunspor, Alanyaspor ve Galatasaray’ı mağlup ederken, Göztepe ile berabere kaldı. Adana Demirspor, kupa mesaisinde de hata yapmadı, Ankaraspor’u saf dışı bıraktı ve yenilmezlik serisi 5 maça yükseldi.

Ligin son 4 maçında topladığı 10 puanla üst basamaklara çıkmayı başaran Adana Demirspor, Süper Lig’in ilk devresini 30 puanla 6’ncı sırada noktaladı. Mavi-lacivertli ekip, en iyi 16 takım arasına yükseldiği Ziraat Türkiye Kupası’nda da Ankaraspor’dan önce sırasıyla Niğde Anadolu FK ve Serik Belediyespor’u elemişti.

YUNUS AKGÜN YILDIZLAŞTI

Adana Demirspor’un geçen sezon olduğu gibi bu sezon da Galatasaray’dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Yunus Akgün, oynadığı etkili futbolla adından söz ettiriyor. Henüz 21 yaşındaki hücum oyuncusu, özellikle Vincenzo Montella göreve geldikten sonra saha içerisinde daha çok sorumluluk almaya başladı. İtalyan teknik direktörün, süre aldığı bölümde kendisine tanıdığı özgürlüğü iyi değerlendiren Yunus, gol ve asist katkılarıyla Milli Takım’a da göz kırptı.

Süper Lig’de 16 maçta forma giyen sağ kanat oyuncusu, 5 gol atarken 4 de asist yaptı. Genç futbolcu, Ziraat Türkiye Kupası’ndaki 3 müsabakada ise 1 gol attı, 6 gol pası verdi.

Adana Demirspor’da ilk devrenin en golcü oyuncusu ise İtalyan forvet Mario Balotelli oldu. Yıldız oyuncu, Süper Lig’de 7, kupada ise 1 gol kaydetti.

Sonraki Haber