2023 Halkalı güneş tutulması geliyor! Yarın Türkiye'den de izlenebilecek

Halkalı güneş tutulması, yarın gerçekleşecek. Halkalı güneş tutulması, birçok ülkenin yanı sıra Türkiye'den de izlenebilecek. Türkiye saatiyle 17.13'te başlayacak güneş tutulması, 20.55' kadar sürecek.

Bu hafta sonu milyonlarca insan, gökyüzünü süsleyen halkalı güneş tutulmasını izleyecek. Halkalı güneş tutulması, Türkiye saatiyle 17.13 saatinde izlenebilecek. Halkalı Güneş tutulması, saat 20.55'e kadar sürecek.

GÜNEŞ TUTULMASI GELİYOR

BİRÇOK ÜLKEDEN GEÇECEK

"Ateş çemberi" şeklindeki tutulma Cumartesi sabahı Oregon'da başlayacak, Amerika'nın güneybatısını boydan boya geçecek ve Teksas üzerinden Amerika Birleşik Devletleri'nden çıkacak. Meksika'daki Yucatán Yarımadası'nı kesecek ve Güney Amerika'ya ulaşmadan önce bir dizi Orta Amerika ülkesini geçecek. Orada Kolombiya ve Brezilya'dan geçecek ve Atlantik Okyanusu üzerinden ilerleyişini sonlandıracak.

HALKALI GÜNEŞ TUTULMASI NEDİR?

Güneş tutulması, Ay'ın Güneş ile Dünya arasında doğru bir noktada konumlanarak Güneş'i görüşümüzden engellemesiyle oluşur. Bu gerçekleştiğinde, Dünya'nın bir kısmı Ay'ın gölgesinde kalır. Güneş ve Ay'ın gökyüzünde aynı büyüklükte görünmesi doğal bir tesadüftür. Güneş, Ay'dan yaklaşık 400 kat daha büyük olmasına rağmen, Dünya'dan da yaklaşık 400 kat daha uzaktadır.

Sonraki Haber