2023'ün en iyi kitapları seçildi! İşte 2023'e damga vuran 10 kitap

Kitap okumayı sevenler bu haberi kaçırmayın! Her yıl yapıldığı gibi bu yıl da en iyi 10 kitap seçildi. Mutlaka okumak isteyeceğiniz bu kitapları sizler için haberimize taşıyoruz. İşte beşi kurgu, beşi kurgu dışı olmak üzere seçilen en iyi 10 kitap…

ABD’nin en köklü gazetelerinden olan The New York Times, 2023’ün en iyi 10 kitabını açıkladı. Farklı konularda kurgu ve kurgu dışı olmak üzere ikiye ayrılan bu kitaplar, okuyucuyu adeta başka bir evrene sürüklüyor. Karşınızda The New York Times’ın seçtiği en iyi 10 kitap…

1. The Bee Sting – Paul Murray

İrlandalı zengin bir ailenin trajikomik hikayesini konu edinen The Bee Sting; aşk, ölüm, şantaj, aile ilişkiler ve arkadaşlık gibi pek çok konuyu nefes kesici bir biçimde okura sunuyor.

2. Chain-Gang-All Stars – Nana Kwame Adjei-Brenyah

Adjei-Brenyah’ın ilk romanı olan bu kitapta özgürlük mücadelesi veren iki idam mahkumunun televizyonda gerçekleştirdiği düelloyu anlatıyor. Kusursuz yazılmış dövüş sahneleriyle ön plana çıkan kitapta, iki rakibin aşk hikayesi de okuyucuları duygusal bir serüvene sürüklüyor.

3. Eastbound – Maylis de Kerangal

Sibirya treninde bulunan bir Rus askerinin serüvenini anlatan Eastbound, karanlık bir atmosferde ilerliyor. Kasvetiyle okuyucuyu daima zinde tutan bu eser, Kerangal’ın 2012’de Fransa’da yayınlanan lirik romanının ilk tercümesi.

4. The Fraud – Zadie Smith

Londa’nın görkemini vurgulayan bu eserde bir soylunun yerine geçmekle yargılanan bir davalının serüveni takip ediliyor. 19. yüzyılın İngiltere’sini tüm gerçekliğiyle okuyucuya yansıtan kitap, dönemin edebi gelişmelerini de satır aralarında okuyucuya yansıtıyor.

5. North Woods – Daniel Mason

Sömürgecilik döneminden bugüne okuyucuyu soluksuz bir serüvene çıkaran Mason, eksiksiz bir biçimde yarattığı olaylar ağıyla iddialı bir romana imza atıyor. Mason okuyucuyu şiirler, şarkı sözleri, günlükler, mektuplar ve illüstrasyonlarla dolu kitap sayfalarında 300 yıllık bir yolculuğa çıkarıyor.

6. The Best Minds – Jonathan Rosen

Toplumdaki etik problemlerini büyük bir ustalıkla eserine işleyen Rosen, delilik ve dahilik ikileminde ince bir köprü yaratıyor. Şizofreniye olan yaklaşımı değiştirerek ün yapan Michael Laudor’la dostluğuna dair anlatımlara yer veren yazar; gazete küpürleri, mahkeme raporları ve tıbbi belgelerle anlatımını güçlendiriyor.

7. Bottoms Up and the Devil Laughs – Kerry Howley

Alışılmış kalıpların çok ötesinde olan bu kitapta Howley, milli güvenlik kurumu çalışanlarını mercek altına alıyor. Bir kadının merkezde yer aldığı olaylar silsilesinde mahremiyet ve dijital denetim tartışmaları kara komik bir perspektiften okura sunuluyor.

8. Fire Weather – John Vaillant

Kanada’da meydana gelen bir yangında yok olan Fort McCurray, gün yüzüne çıkarılmayı bekleyen bir ipucu havuzu. Vaillant, yangının neden kaynaklandığını, yol açtığı hasarı ve olayı krize sürükleyen etkenleri derinlemesine inceliyor.

9. Master Slave Husband Wife – Ilyon Woo

19. yüzyıl Amerika’sında yaşayan köle bir çifti merkezine alan bu sürükleyici kitap, “ülke tarihinin en heyecan verici hikayelerinden biri” sayılıyor.

10. Some People Need Killing – Patricia Evangelista

2016-2022 yılları arasında Filipinler’de gerçekleşen yargısız infazları konu edinen kitap, Evangelista’nın muhabirlik hatıralarıyla okuyucuyu gerçekle buluşturuyor.

Sonraki Haber