2024’ün ilk büyük maçında Trabzonspor, Galatasaray’ı ağırlıyor: Karadeniz’de dev kapışma

İki takımın da birçok eksiği var… Bordo-mavililer dev maç öncesi iddialı… Aslan, şampiyonluk yarışında bu kritik virajı dönmek istiyor. Abdullah Avcı ve Okan Buruk takımlarını galibiyete kenetledi.

Trendyol Süper Lig’de iki büyük takım Trabzonspor ile Galatasaray bugün saat 19.00’da karşı karşıya geliyor. Ev sahibi Trabzonspor’da dev maç öncesi büyük bir kriz var. Takımın önemli isimleri Abdülkadir Ömür ve Umut Bozok kadro dışı bırakıldı. Trezeguet, Pepe ve Onuachu Afrika Kupası’nda yer aldığı için Abdullah Avcı, kadro seçimlerinde büyük bir sıkıntı yaşıyor. Her şeye rağmen Karadeniz ekibi, Galatasaray maçından da galibiyetle ayrılarak 3. sıradaki yerini koruyup yoluna devam etmek istiyor.

ICARDI VE KEREM DÖNÜYOR

Konuk Galatasaray ise şampiyonluk yolunda hata yapmak istemiyor. Sarı-kırmızılı takımla çalışmalara başlayan Arjantinli futbolcu Mauro Icardi'nin Trabzonspor maçında ilk 11’de yer alıp almayacağı maç saatinde netlik kazanacak.

Sarı-kırmızılı takımda kırmızı kart cezasını tamamlayan Kerem Aktürkoğlu da Trabzonspor maçında görev yapabilecek. Geçirdiği ameliyat sonrası tedavisine devam edilen Sergio Oliveira ile Afrika Kupası'nda mücadele eden ülkelerinin milli takımlarında yer alan Ziyech ve Bakambu, bugünkü maçta görev yapamayacak. Sarı-kırmızılı takımda Abdülkerim Bardakcı ve Davinson Sanchez, müsabaka öncesinde sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

AVCI 8-2 ÖNDE

Abdullah Avcı ile Okan Buruk bugün oynanacakları maçla birlikte 16. kez rakip olacak. İki teknik direktör, bugüne kadar 11'i Süper Lig, 3 Türkiye Kupası ve 1'i de TFF Süper Kupası olmak üzere 15 kez karşılaştı. Bu maçlarda Abdullah Avcı'nın takımları 8 kez kazanırken, Buruk'un ekipleri de 2 defa galip geldi. 5 mücadele ise berabere sona erdi.

137. RANDEVU

Trabzonspor ile Galatasaray, bugüne kadar Süper Lig, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Başbakanlık Kupası, TSYD Kupası ve özel müsabakalar olmak üzere toplam 136 kez karşılaştı. Söz konusu maçlarda sarı-kırmızılılar 61 kez sahadan galip ayrılırken, bordo-mavililer ise 44 defa rakibini mağlup etti. 31 maçta ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Geride kalan mücadelelerde Aslan 178, Karadeniz ekibi ise 152 kez rakip fileleri havalandırdı.

TRABZONSPOR-GALATASARAY

SAAT: 19.00

STAT: PAPARA PARK

HAKEM: ABDULKADİR BİTİGEN

YAYIN: beIN SPORTS

TRABZONSPOR:

Uğurcan

Eren

Benkovic

Baniya

Mehmet C.

Mendy

Berat

Bardhı

Visca

Fountas

Enis

GALATASARAY:

Muslera

Boey

Nelsson

Abdülkerim

Barış Alper

Torreira

Kerem D.

Mertens

Kerem A.

Tete

Icardi

Sonraki Haber