2025 yılı asgari ücret ne kadar olacak? İşte yeni asgari ücret tahmini

Asgari ücret doğrudan milyonlarca kişiyi etkilediği için 2025 yılında asgari ücretin ne kadar olacağı merakla bekleniyor. Asgari ücrete 2024 yılında ara zam da yapılmadı. Milyonlarca çalışan açlık sınırının altında maaş almaya devam ediyor. Peki 2025 yılı asgari ücret ne kadar olur? İşte tahminler..

Asgari ücret 2024 yılı için yüzde 49 artışla brüt 20 bin 3 TL, net 17 bin 2 TL olarak belirlendi. TÜRK-İŞ, Eylül ayında açlık sınırının 19.830 TL olarak açıklaması ile asgari ücret açlık sınırının altında kaldı. Asgari ücrete temmuz ayında beklenen ara zam da yapılmadı. Milyonlarca asgari ücretli çalışan enflasyonun altında ezildi. Çalışanlar asgari ücretin belirlenmesine sayılı günler kala yeni asgari ücrete yapılacak zammın ne kadar olacağını merak ediyor. Peki 2025 yılında asgari ücrette ne kadar zam yapılacak?

2025 YILI ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLUR?

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun Aralık ayında toplanması bekleniyor.

Orta Vadeli Programa (OVP) göre 2025 enflasyon hedefi yüzde 17,5'e yükseltildi. Eğer OVP'ye göre zam yapılırsa; yeni asgari ücretin 20 bin lira civarında, 12 aylık enflasyon beklentisi olan yüzde 41,5 oranına göre artış yapılırsa ortalama 24 bin lira olması bekleniyor.

YENİ ASGARİ ÜCRET ZAM TAHMİNİ

SGK uzmanı Özgür Erdursun ise asgari ücret için yeni tahmini açıkladı. Erdursun, "Asgari ücrete yüzde 20-25 civarında bir artış olur diye düşünüyorum. Yüzde 25'i ben maksimum, en fazla çıkılabilecek oran olarak görüyorum. yüzde 25'lik bir atışla 21 bin 250 TL bandında olabileceğini görüyoruz." diyerek tahminini açıkladı.

ASGARİ ÜCRETE REFAH PAYI EKLENİR Mİ?

Enflasyon verilerine ek refah payı eklenirse asgari ücret daha yüksek olabilir. Nihai kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek.

EN BÜYÜK MİTİNG YAPILACAK

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, "İşçinin, emeklinin, asgari ücretlinin dayanma gücü kalmadı." diyerek Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı uyararak Türkiye'nin en büyük mitinginin Ankara'da 20 Ekim'de yapılacağını açıklamıştı.

Sonraki Haber