21 bin 494 FETÖ’cü TSK’dan atıldı

Milli Savunma Bakanlığı, terörle mücadele kapsamında, 1 Mart tarihinden itibaren, yurt içinde ve sınır ötesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve FETÖ başta olmak üzere DEAŞ dahil terör örgütlerine karşı kararlılıkla mücadele edildiğini ve 231 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından, son dönemde gerçekleştirilen faaliyetlere ilişkin bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantının sunumu, Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nde görevli Binbaşı Pınar Kara tarafından gerçekleştirildi. Terörle mücadele harekatına ilişkin bilgiler veren Kara, "Artan bir şiddet ve tempoda kararlılıkla devam eden terörle mücadelemiz kapsamında, 1 Mart tarihinden itibaren, yurt içinde ve sınır ötesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve FETÖ başta olmak üzere DEAŞ dahil terör örgütlerine karşı kararlılıkla mücadele edilmiş ve devam eden operasyonlar neticesinde 231 terörist etkisiz hale getirilmiştir" ifadelerini kullandı.

SURİYE'DEKİ MÜCADELE

Mart ayı içerisinde, hudutlarımızdan yasadışı yollarla geçmeye çalışan toplam 5 bin 867 şahsın yakalandığını kaydeden Kara, "19 bin 722 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Bu şahıslar arasında 5’i FETÖ olmak üzere toplam 15 terör örgütü mensubu yakalanmıştır. İcra edilen operasyonlar neticesinde; 19 bin 346 paket sigara, 116 kg uyuşturucu ve 350 adet muhtelif silah ele geçirilmiştir. Suriye harekat alanlarında DEAŞ terör örgütü mensupları dahil olmak üzere Mart ayı içerisinde 183 terörist, kahraman komandolarımız tarafından etkisiz hale getirilmiştir" şeklinde konuştu.

AKAR-ŞOYGU GÖRÜŞMESİ

Suriye’de son dönemde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından huzur ve güvenlik ortamı sağlanan bölgelerde saldırılar gerçekleştiğini bildiren Kara, "5 ve 14 Mart 2021 tarihlerinde rejim ve destekçileri tarafından ateşlenen ÇNRA ve balistik füzeler, kuzeydeki Cerablus ve El Bab ilçelerindeki sivil yerleşim yerleri ile akaryakıt tankerlerinin park noktalarını hedef almıştır. Söz konusu saldırıların derhal sonlandırılması için Rusya Federasyonu tarafına bildirimde bulunulmuş, belirlenen hedefler derhal ateş altına alınarak imha edilmiş, çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir. Birliklerimizin güvenliği için gerekli her türlü tedbir alınmaktadır. Millî Savunma Bakanımız ile Rusya Federasyonu Savunma Bakanı arasında 25 Mart 2021’de yapılan telefon görüşmesinde, Suriye’deki ihlaller ele alınmış ve bazı önlemler alınması konusunda mutabık kalınmıştır" beyanlarında bulundu.

YUNANİSTAN İLE GÖRÜŞMELER

Türkiye ile Yunanistan arasındaki 'İstişari Görüşmelerin' 62’ncisinin yapıldığını, NATO Karargahı'nda 'Ayrıştırma Önlemleri Toplantıları'nın 11’incisinin icra edildiğini aktaran Kara, "Önümüzdeki dönemde, Güven Artırıcı Önlemler toplantılarının dördüncüsünün Ankara’da yapılmasına yönelik Yunan muhataplarımıza davetimiz yinelenmiştir. Türkiye, sorunların çözümünde ve tüm ilişkilerinde, barış, dostluk, iyi komşuluk ilişkileri, uluslararası hukuk ve ittifak ruhunu gözeten yapıcı tutumunu sürdürmeye devam edecektir" açıklamasını yaptı.

BU YIL FETÖ’DEN 712 İHRAÇ

FETÖ ile mücadeleye de değinen Kara, şu bilgileri paylaştı:

"15 Temmuz 2016’dan itibaren 21 bin 494 personel ihraç edilmiş, 3 bin 173 personel hakkında ise idari süreç devam etmektedir. 1 Ocak-25 Mart 2021 tarihleri arasında; 712 personel kamu görevinden çıkarılmış, 101 emekli personelin rütbesi geri alınmış, 44 personel göreve iade edilmiştir. 3 emekli personelin rütbesi/unvanı iade edilmiştir. 15 Temmuz 2016 tarihinden sonra personel destekleme oranlarında meydana gelen azalma nedeniyle o dönemden itibaren 113 bin 430 personel temin edilmişti."

KOVİD-19 TEDBİRLERİ BİRLİKLERDE YAYIMLANDI

Kovid-19 ile mücadele kapsamında, MSB’ye bağlı tüm birlik, karargah ve kurumlarda ilk günden itibaren alınan tedbirlerin kararlı bir şekilde uygulandığını belirten Kara şunları söyledi:

"Ülkemizde artan vaka artışları göz önünde bulundurularak, tüm tedbirler gözden geçirilmiş ve 25 Mart tarihinde güncellenen tedbirler tüm birlik, karargâh ve kurumlarımıza yayımlanmıştır. Kovid-19 tedbirleri kapsamında, personelimizin aşılanması faaliyeti planlı şekilde devam etmektedir."

Sonraki Haber