21 yıl sonra Ahlat'ta bir ilk: Bakanlar Kurulu bugün toplanacak!

Bakanlar Kurulu, 21 yıl sonra ilk kez Ankara dışında toplanacak. Malazgirt Zaferi’nin 953. yıldönümü kutlamaları kapsamında Ahlat'ta toplanacak Bakanlar Kurulu'na, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'de eşlik edecek.

Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün Ahlat'ta toplanacak. Bugün öğleden sonra Ahlat ilçesine gelmesi beklenen Başkan Recep Tayyip Erdoğan ilk olarak UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'ndeki dünyanın en büyük Türk İslam Mezarlığı olma özelliğini taşıyan Selçuklu Meydan Mezarlığı'nı ziyaret etmesi bekleniyor.

Daha sonra 1071 millet bahçesindeki kutlama alanına geçecek olan Erdoğan, büyük otağı ziyaretinin ardından kendisini bekleyen vatandaşlara hitap edecek.

Törenlerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de eşlik edecek.

21 YIL SONRA BİR İLK

Bakanlar Kurulu Sivas Kongresi’nin 84. yıldönümü nedeniyle 2003 yılında Sivas’ta toplanmış ve özel gündem olarak da Sivas’ın sorunları ve ihtiyaçları ele alınmıştı.

21 yıl aradan sonra Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Ankara dışında bir yerde, Ahlat’ta toplanacak. Bakanlar Kurulu'nun Ahlat'ta toplanma sebebi ise Malazgirt Zaferi’nin 953. yıldönümü kutlamaları.

TOPLANTININ GÜNDEMİ

Toplantının ana gündem maddesi ise orman yangınları olurken, Gazze'de ateşkes görüşmelerinde gelinen son durum da ele alınacak. Bu konuda ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ile bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın, Bakanlar Kurulu üyelerine sunum yapması bekleniyor.

Toplantıda ayrıca ekonomideki son gelişmeler ve terörle mücadele operasyonları da masaya yatırılacak.

Sonraki Haber