23 Haziran Medyanın Halleri

HAZIRLAYAN: ERCAN DOLAPÇI

ONU SANA YEDİRMEM

SALİH TUNA / SABAH

İBB Başkanlığın süresince yan gelmiş yatmışsın, bir daha İstanbul'da kazanamayacağının farkındasın. Hâliyle siyasi hayatının biteceğini biliyorsun. Çok akıllısın ya, kendini CHP Genel Başkanlık koltuğuna atarak sağlama alacaksın.

CHP Genel Başkanlık koltuğunu kaptın mı da "emeklilik" garanti. Seçim kazanmak gibi bir zorunluluk da yok. O'oh keka!

Neden Kılıçdaroğlu'na hakaret eden "muhalif güruh" seni bu denli methediyor?

"Kılıçdaroğlu buna müstahak değildir" demiyorum ama bari sen yapma. Beylikdüzü Belediyesi'nde ihaleye fesat karıştırmak davalarıyla boğuşurken seni alıp İBB Başkanı yapmadı mı? Ayıptır, ayıp.

Düşmanıma bile haksızlık yapılmasına rıza göstermem. Kaldı ki, Kılıçdaroğlu benim düşmanım değil.

Hem neden seçim yenilgisinin tüm kusuru Kılıçdaroğlu'nda olsun?

Hepiniz birlikteydiniz ya! O başkan olamadıysa, sen de başkan yardımcısı olamadın işte.

Senin kerametin nedir?

Kendi memleketin Trabzon'a gittin; Eren Bülbül'ün mezarında şov yapacaktın ama Eren Bülbül'ün annesi senin yüzünü görmemek için yaylaya çıktı.

Şehidimizin annesinin yüzünü görmeye tahammülü yok, senin neyine Kılıçdaroğlu'nu değiştirmek?

YARGIDAN ÖRNEK BİR KARAR

YALÇIN BAYER / HÜRRİYET

253 bin dekar tarım arazisi sanayiye açılamaz

Tekirdağ’ın Ergene İlçesi, Karamehmet Mahallesi (köyü), Marmaracık Mevkisi’nde bulunan 2530 dekar tarım arazisi üzerinde PAKOP Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulmasına ilişkin işlemin iptali için TMMOB ZMO tarafından açılan davayı gören Tekirdağ 1. İdare Mahkemesi; İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz yolu açık olmak üzere yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Uzun süredir bölge halkı, çevreciler, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerin çevresel etkilerini dile getirerek itiraz ettiği proje için Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) süreci ile ilgili ve Çevre Düzeni Planı’nda (ÇDP) yapılan plan değişikliği ile ilgili davalar da devam ediyor. Trakya Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Sevgi, “Türkiye’nin önemli bir tarım havzası olan Trakya’da katma değeri yüksek, çevresel zararı düşük projeler yerine kirletici özellikleri olan, su tüketimi yüksek sektörlerin yoğunlaşması çevreciler tarafından planlama çelişkisi olarak görülüyor” dedi.

Sevgi, açıklamasında “İklim değişikliği ve kuraklık gibi sorunların etkileri görülmeye başlanmışken meralar, tarım alanları, su havzaları gibi kaynaklar mutlaka koruma altına alınmalı” diye belirtti. Geçtiğimiz yıllarda “Trakya Tarım Toprakları Tarımsal SİT Alanı Olsun” denilerek başlatılan kampanyayı bölge milletvekilleri imzalamış ve TBMM’ye sunmuştu ama bir sonuç alınamamıştı.

160’LI MASA

EMİN PAZARCI / AKŞAM

Seçim sona erdi, ama tartışması bitmedi. Cumhur İttifakı, "Millet bize hangi mesajları verdi, eksik ve hatalarımız neler" diye araştırıyor. Millet İttifakı paydaşları ise, "Kim kimi üttü" sorusuna cevap arıyor.

Kılıçdaroğlu kürsüye çıkıyor, "Gerekirse 16'lı masa bile kurarım" sözleriyle kendisini suçlayanlara meydan okuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, "16 değil 160'lı masa kursan ne olur" diye Kılıçdaroğlu'nun içine düştüğü çıkmazı ortaya koyuyor.

Özellikle muhalefet kanadındaki tartışmalar bitecek gibi de görünmüyor.

Dün, TBMM'deydim ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ak Parti Grubu'nda yaptığı konuşmayı dinledim. Öncelikle elde ettiği seçim başarısının ne şekilde ortaya çıktığının farkında. O yüzden de başta MHP, Devlet Bahçeli ve ülkücüler olmak üzere katkısı olanlara tek tek ve üzerine basa basa teşekkür etti.

Millet İttifakı ortakları ise, hem birbirlerini, hem de partileri içindeki yol arkadaşlarını acımasızca suçlamakla meşgul. Herkes suçu bir başkasına yıkma telaşı içinde.

Galip olan Erdoğan, "özeleştirimizi yapacağız" derken, mağluplar bahane ve suçlu arama peşinde. İşe seçmeni suçlamakla başladılar, şimdi de okları birbirlerine yönelttiler. Seçim öncesi yenilgiyi oluşturan anlayış neyse, bugünkü de o! Özeleştiri yapıp hataları bulmak yerine, günah keçisi arayıp, aradan sıyrılmayı tercih ediyorlar.

Sonraki Haber