23 Kasım Medyanın Halleri

İşte günün öne çıkan köşe yazıları...

İMAMOĞLU BU PR’I BİLİYOR

Yalçın Bayer - Hürriyet

81 il başkanı İstanbul’da toplanıyor. CHP’nin ‘iki genel merkezi oldu’ başlıklı dünkü yazımızdaki tespitimizin nasıl doğru olduğunu yeni bir gelişme ortaya çıkardı. CHP’nin 11 büyükşehir belediyesi bulunmasına karşın sürekli İBB’nin ön plana çıkarılması diğer belediye başkanlarını rahatsız etmez mi? Özgür Özel dünkü grup toplantısında sadece İBB’yi anlattı. Gelişme şöyle; ikinci genel merkez İstanbul’da. Kurultay sonrası Ekrem İmamoğlu’nun çağrısı üzerine 81 il başkanıyla İstanbul’da beş yıldızlı son derece lüks bir otelde 24-26 Kasım günlerinde İstanbul buluşması programı düzenleniyor. Menü geniş. Ünlü restoranlarda yemekler, masraftan kaçınılmamış. Programa baktığımızda İBB’nin faaliyetlerinin sunulması, fidanlık açılışı, kısaca Ekrem İmamoğlu CHP il başkanlarına kendini anlatacak. Bu kadar masrafa gerek var mı? Gönderirsin faaliyet kitabını biter gider. Konuşmacılar Özgür Özel, Özgür Çelik, Ekrem İmamoğlu... Hepsi ‘değişimci’, aykırı sese tahammül yok. Partililer diyor ki; Özel ilk ziyaretini Hatay’a yaptı, keşke bu toplantı deprem bölgesinde yapılsaydı, tekrar depreme dikkat çekilmeliydi. Ne diyelim; İmamoğlu’nun PR’ı devam ediyor.

GAZZE’DE MUCİZE

Salih Tuna - Sabah

“Tamam, İsrail azar azar da olsa bizi yine öldürüyordu. Binlercemizi hapishanelere atıyor, akıl almaz işkencelerden geçiriyordu. Ama biz geride kalanların, toplama kampı haline getirdikleri  Gazze'de başımızı sokacak bir evimiz vardı. En azından İsrailli bir hırsız evimizi çalana kadar. İyi kötü karnımız da doyuyordu. Aksa Tufanı  diyerek 7 Ekim'de İsrail'e saldırdınız da ne oldu? Irkçı Siyonistler 46 gün boyunca Hiroşima'ya atılan bombanın iki katı bomba yağdırdı üzerimize. Evlerimiz, hastanelerimiz, okullarımız yerle bir oldu. Çocuklarımız paramparça edildi... Suyumuz yok, ekmeğimiz yok. Hiçbir şeyimiz kalmadı..." Diyen herhangi bir Gazzeli duydunuz mu? Filistinli direnişçilere sitem eden "maslahatçı" yaşlı bir amca bile neden çıkmadı Gazze'de? Hiç düşündünüz mü neden? Şayet tek bir kişi direnişe sitem etseydi, Siyonistleri aklamak için komik yalanlarla kendilerini telef eden Batılı medya bizden önce duyar, anında üzerine atlardı. "Çocuklarımız Hamas yüzünden öldü..." yollu ne manşetler kotarırlardı değil mi? Siyonist işgalcilere direnen kahramanlarına mucize çapında sahip çıkan bu Gazzeliler nasıl bir devdir ya Rabbi. Şehit kardeşinin başucunda diğer kardeşini teselli etmeye çalışan o minik kız çocuğundan, anestezisiz ameliyat yapmak zorunda kaldığı için çocuğu elinde can veren o doktora kadar neden hiçbir Gazzelinin ağzından en küçük bir sitem cümlesi dökülmez? Hadi bunlar sonuç itibarıyla Müslüman, kilisesi İsrail bombalarıyla yıkılan o Gazzeli papaza ne oluyor peki? Biraz daha kaptırsa tünele girip direnişçilerle birlikte savaşacak neredeyse. Bu Gazze nasıl bir yerdir ya Rabbi! Suyunu içen zillet içinde yaşamaktansa izzetli bir ölümü tercih ediyor. Bizdeki alçakların "Topraklarını sattılar" diye çemkirdikleri bunlardı. Ne diyelim, alçaklık zor zanaat.

AKŞENER, SONUNUN KILIÇDAROĞLU GİBİ OLMASINDAN KORKUYOR

Kurtuluş Tayiz - Akşam

Meral Akşener, zor günlerden geçiyor. İmamoğlu'nun arkasındaki güçler, Akşener'i hizaya getirmek için İYİ Parti'de "yolsuzluk" iddialarını gündeme getirerek bir "istifa" furyası başlattı. Akşener'e yakın görünen, hatta akraba olduklarını dillerinden düşürmeyen bazı isimler bile Akşener'i suçlayarak istifa etti. Akşener'i "seni Kılıçdaroğlu gibi göndeririz" ile tehdit ediyorlar. Akşener'e karşı içeride harekete geçen yapının arkasında FETÖ'nün olduğundan kuşku yok. FETÖ, dün Akşener'i destekleyip pohpohluyordu, bugün onu değiştirmek istiyor. Hizaya gelirse pek ala yerinde kalabilir; fakat Kılıçdaroğlu'nu gönderme operasyonu başarılı olunca Akşener'i de açıktan istifaya zorlama, sıkıştırma özgüvenini yakaladılar. Meral Akşener, üzerine geldiklerini görünce önce sinirleri bozuldu, agresifleşti ve sonra, yeni yeni bu hafta kendisini toparlayarak akılcı hamleler yapmaya başladı. Akşener "ben Teoman Koman'ın talebesiyim" derken, psikolojik harp taktiklerinin farkında olduğunu ve bunu savuşturabilecek yetenekte olduğunu anlatmaya çalışıyor aslında. Malum; Teoman Koman her şeyden önce özel harpçi bir askerdi. Psikolojik harbi iyi bilirdi. Toplumsal ve siyasal psikolojiyi yönetmede uzman bir isimdi. Meral Akşener, parti içinde özel bir harp operasyonuna maruz kaldığının farkında olarak karşı özel harp hamleleri geliştiriyor. Sözde gündeme getirdiği "otel işleten polis müdürleri" iddiası da FETÖ'ye gül atma, şirin görünme çabası. FETÖ'ye alan açma mesajı.

Sonraki Haber