24 Ağustos 2023 baraj doluluk oranlarında son durum! Baraj doluluk oranları ne kadar?

Baraj doluluk oranları çok merak ediliyor. Peki bugün 24 Ağustos Perşembe 2023 barajların doluluk seviyesi nasıl? Baraj doluluk oranları kaç? 24 Ağustos Perşembe barajların doluluk seviyesi nasıl? Baraj doluluk oranları grafikleri haberimizde.

İstanbul'da, hızla azalan baraj su seviyeleri, kuraklık riskini bir kez daha akıllara getiriyor. Ortalama olarak, İstanbul'daki barajların doluluk oranı yaklaşık yüzde 31 seviyelerine kadar düştü. Peki, 24 Ağustos Perşembe günü itibarıyla İstanbul'a su sağlayan barajların doluluk oranları yüzde kaç?

İşte, İstanbul, Ankara ve İzmir'de ortalama baraj doluluk oranı...

İSTANBUL BARAJ DOLULUK ORANI

İSKİ verileriyle 24 Ağustos Perşembe günü İstanbul'da ortalama baraj doluluk oranı:

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, kente su sağlayan, azami 868 milyon 683 bin metreküp biriktirme hacmine sahip baraj ve göletlerdeki su miktarı, 274 milyon 240 bin metreküp seviyesinde bulunuyor.

Barajlardaki su oranları, son bir günde yüzde 0,30 azaldı. Son bir haftada ise yüzde 2 düştü.

Bu veriler, son 9 yılın aynı dönemine göre barajlardaki en düşük su oranı olarak kayda geçti.

,İstanbul'a su sağlayan barajlardan doluluk oranı en yüksek olan baraj %55.76 ile Ömerli, en düşük olan baraj ise %0,41 ile Istırançalar oluyor. Istırançalar'ı % 0,6 ile Kazandere takip ediyor.

ANKARA VE İZMİR DURUM NASIL?

Yazın ilk günlerinin yaşandığı Türkiye'de barajlardaki doluluk oranı ve kuraklık riski dikkat çekiyor. Ankara ve İzmir'de ortalama baraj doluluk oranları şu şekilde:

  • ASKİ verilerine göre, Ankara'da toplam baraj doluluk oranı bugün yüzde 42.04 oldu. Aktif doluluk oranı ise yüzde 34.19 olarak açıklandı.

  • İzmir'de ise barajların durumu şu şekilde:

Kaynak: İZSU, İSKİ, ASKİ

Derleme: Aydinlik.com.tr

Sonraki Haber