26 Ağustos'un ayrıntıları belli oldu! İYİ Parti'nin 26 Ağustos çıkışı "salon doldurmak" için miydi?

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "Bahçeli ve Akşener’in karşılıklı hamleleri" başlıklı yazısında, İYİ Parti lideri Akşener'in, 26 Ağustos'ta yapacağı açıklamaya ilişkin kulis bilgilerine yer verdi.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun Meral Akşener'in 26 Ağustos'ta Afyonkarahisar'da gerçekleştireceği toplantıya işaret ettiği, "Burada yapılacak önemli açıklamaların Türk siyasetinde önemli bir başlangıç olacağını da ifade etmek istiyorum" ifadelerine ilişkin açıklamaları gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

26 AĞUSTOS: "SİYASETTE ÖNEMLİ BİR BAŞLANGIÇ"

Özellikle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yerel seçim ittifakı açıklaması ve bu açıklamaya İYİ Parti'den gelen yanıtlarla birlikte Akşener'in 26 Ağustos'ta gerçekleştireceği konuşma merak konusu oldu.

BAHÇELİ'DEN İYİ PARTİ'YE "İTTİFAK" ÇAĞRISI

BAHÇELİ'NİN ÇAĞRISINA İYİ PARTİ'DEN YANIT GELDİ

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "Bahçeli ve Akşener’in karşılıklı hamleleri" başlıklı yazısında, İYİ Parti lideri Akşener'in, 26 Ağustos'ta yapacağı açıklamaya ilişkin kulis bilgilerine yer verdi.

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi

"Gelen bilgiler yerel seçimlere tek başlarına gireceklerini ilan edeceği yönünde" diyen Selvi köşesinde, "Daha önceki gün, 'Bazı illerde CHP ile ittifak yapabiliriz' demiş. Yani gözü hâlâ CHP ile ittifakta. Özellikle de İstanbul ve Ankara’da ittifak yapacağı söyleniyor" ifadelerini kullandı.

Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

"Bunca beklenti oluşturduktan sonra Meral Akşener, 26 Ağustos’ta elbette ki bir açıklama yapacak. Gelen bilgiler yerel seçimlere tek başlarına gireceklerini ilan edeceği yönünde.

Ama bunun bir aması var.

Daha önceki gün, “Bazı illerde CHP ile ittifak yapabiliriz” demiş. Yani gözü hâlâ CHP ile ittifakta. Özellikle de İstanbul ve Ankara’da ittifak yapacağı söyleniyor.

O zaman, “Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?”

Kürşad Zorlu’nun oluşturduğu beklentiden sonra Akşener, 26 Ağustos’ta bir şey söyleyecek. Ama yakın çevresine, ”Yoo ben hiçbir şey söylemeyeceğim. 7 bin 500 kişilik salonu doldurmak için söyledik” dediği ifade ediliyor."

Sonraki Haber