26 yıllık usta şef lokanta usulü mercimek çorbası tarifini verdi! Meğer böyle yapılıyormuş

26 yıllık usta şefin verdiği lokanta usulü mercimek çorbası tarifi ile sofralarınıza lezzet katın! Mercimek çorbası nasıl yapılır, işte herkesin merak ettiği sır gibi tarif.

26 yıllık usta şef lokanta usulü mercimek çorbası tarifini verdi! Meğer böyle yapılıyormuş

Soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi mercimek çorbası, bu tarifle lokanta lezzetinde sofralarınıza geliyor. 26 yıllık usta şefin püf noktalarıyla hazırlanan lokanta usulü mercimek çorbası, pürüzsüz kıvamı ve enfes tadıyla hem şifa hem mutluluk vadediyor. Hazırsanız 26 yıllık usta şefin lokanta usulü mercimek çorbası tarifine başlayalım...

LOKANTA USULÜ MERCİMEK ÇORBASI İÇİN MALZEMELER

1 su bardağı sarı mercimek (yıkanmış, süzülmüş)

1,5 su bardağı tavuk suyu

4 su bardağı sıcak su

1 tatlı kaşığı tuz

1 adet soğan

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı un

Üzeri için:

2 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı pul biber

LOKANTA USULÜ MERCİMEK ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Tereyağını bir tencerede eritin. Küp doğranmış soğan ve ezilmiş sarımsağı ekleyip kavurun.

Soğan ve sarımsak hafif kavrulduktan sonra unu ilave edin. 2-3 dakika kavurmaya devam edin.

Yıkanmış sarı mercimeği ekleyip birkaç dakika daha kavurun.

Üzerine tavuk suyu ve sıcak suyu ekleyin, karıştırın.

Su kaynamaya başlayınca tuzu ilave edin. Mercimekler yumuşayana kadar pişirin.

Pişen çorbayı blenderdan geçirerek pürüzsüz hâle getirin.

Üzeri için tereyağını eritip pul biberle kavurun.

Mercimek çorbasını servis kasesine alın, üzerine hazırladığınız acı yağı gezdirin.

İşte lokanta usulü mercimek çorbanız hazır. Bol limon, nane ve yanında sıcak ekmekle servis ederek sofralarınızı şenlendirebilirsiniz. Afiyet olsun, ellerinize sağlık!