29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda emeklilere ikramiye verilecek mi? 'Emekliye bu sene 10 bin TL verilsin' çağrısı

Geçtiğimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda, Cumhuriyet'in 100. yılı adına emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ikramiye verilmişti. Emeklilere yine bayram ikramiyesi verilsin diye çağrılar devam ediyor.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Mamak Şube Başkanı Murat Tokgöz, Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla geçen yıl emeklilere verilen ikramiyenin devam ettirilmesini istemişti. Geçim sıkıntısında olan emekliler için 29 Ekim'de ikramiye ödemesi talebi çağrısı çığ gibi büyüyor.

10 BİN TL VERİLSİN TALEBİ

Enflasyon altında ezilen emekliler geçim sıkıntısı ile hayatta kalmaya çalışıyor. Emekliler için ikramiye talebine her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Ancak hükümet tarafı sessizliğini koruyor. "Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verin" çağrısına, siyasilerden de destek geldi.

Korkusuz Gazetesi tarafından aktarılan habere göre CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, "Ekonomi kötü durumda. Emekli sefalet içinde. Geçen yıl Cumhuriyet ikramiyesi olarak ödenen 5 bin lira bu yıl 10 bin lira olarak verilmeli. Emekli bir nebze olsun nefes almalı" dedi.

29 EKİM İKRAMİYESİ EMEKLİYE VERİLECEK Mİ?

Meclis'te yapılan çağrılara rağmen bu sene emeklilere Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verilmesi için adım atılmadı. Geçtiğimiz yıl 5 bin lira olarak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için verilen emekli ikramiyesinin bir kereye mahsus olduğu açıklanmıştı.

Her yıl ödenmeyeceği daha önce açıklanan Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinin bu yıl verilmesi beklenmiyor.

Sonraki Haber