'2B taksitleri bir sonraki yıla ertelensin'

TBMM’ye, orman vasfını yitiren arazilerin (2B arazileri) kullanıcılarına satışıyla ilgili düzenlemeden faydalanan köylülerin bu yıl ödemeleri gereken taksitlerin bir yıl süreyle ertelenmesini sağlayacak kanun teklifi sunuldu.

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, koronavirüs salgını nedeniyle 2B arazisi satın alanların taksitlerinin ertelenmesine dönük bir yasa teklifi hazırladı.

Teklife göre, kanun kapsamında yapılması gereken taksit ödemeleri hiçbir faiz tahakkuk ettirilmeden bir yıl sonrasına ertelenecek ve ayrıca hak sahibi oldukları halde kendilerine tanınan sürede başvurusunu gerçekleştirememiş olanlar ile başvurusu olduğu halde ödeme yapamamış olan bütün hak sahiplerine takvim yılı sonuna kadar ek süre tanınacak.

Hancıoğlu teklifinin gerekçesinde, kanun kapsamındaki hak sahiplerinin, taksit ödemeleri konusunda büyük zorluklar yaşadıklarına, ödemelerin sıklıkla aksadığına işaret ederek “Ödeme güçlüğü çeken hak sahiplerinin çok büyük bir kısmının, gelir düzeyi çok düşük olan, tarım ve ormancılıkla geçimlerini sağlayan ya da gurbette dönemsel-geçici işlerde çalışanlar olduğu bir gerçektir. Bu durum özellikle, seçim bölgem olan Samsun’un da içinde bulunduğu Karadeniz Bölgesi’nde çok daha belirgindir” dedi.

Sonraki Haber