'2.CRAFTİSTANBUL El Sanatları Fuarı' açılıyor

Atis Fuarcılık tarafından düzenlenen uluslararası katılımlı “2.CRAFTİSTANBUL El Sanatları Fuarı” bugün açılıyor. Atis Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül fuarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, fuarın Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi Yenikapı'da 06-10.Ekim 2021 tarihlerinde, 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacağını bildirdi. İlki 2019 yılında hayata geçirilen fuarın geçen yıl pandemi nedeniyle yapılamadığını kaydeden Aygül, “Kardeş Ülke Endonezya'nın yanı sıra Kırgızıstan, Moldova, Azerbaycan, Filipinler, Polonya, İran, Mısır ve Afrika Ülkelerinden el sanatçılarının da katıldığı Craftİstanbul'da Türkiye'nin hemen her köşesinden bu alanda eğitim verenler, tasarımcılar, araç gereç ve malzeme sağlayan veya üretime katkıda bulunanlar, el sanatları ustaları, genç usta adayları, el sanatı konusunda uğraş veren bütün kesimler fuarda temsil ediliyor. Kalkınma Ajansları, Belediyeler, Vakıflar, Dernekler, Kooperatifler, Birlikler kendi bünyelerindeki ustalarla katılıyor” dedi.

Üniversiteler ve Olgunlaşma Enstitülerinin katılımı ile güçlenen Craftİstanbul'da el sanatlarının eşsiz örneklerini görmenin mümkün olacağını kaydeden Aygün, “Yarının ustalarını, sanatkarlarını yetiştiren bu kurumlar başta öğretim kadroları olmak üzere eğitim sürecindeki İşlerini, projelerini fuarda sergileyecek, sözlü anlatımlar ve uygulamalar yaparak sanatları ile ilgili bilgiler sunacaklar. Fuar süresince önemli ve ilgi çekici aktivitelere de yer veriliyor. Unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının son ustalarının sergi ve ürün showları, el sanatlarının, yöresel giysilerin ve kumaşların ana tema olarak kullanıldığı defileler ve dans gösterileri, el sanatlarının üretimi, tanıtımı ve satışı konusunda konferanslar, sohbet toplantıları, workshoplar, müzik dinletileri, ikili görüşmeler gerçekleştirilecek. Sergilenen ürünlerin önemli kısmı satışa açık olacak” diye konuştu.

Fuarın resmi açılışı 6.Ekim saat 16.00 da Polonyalı sanatçı Monika Bulanda'nın Türk müzik aletleri ve türkülerinden oluşan etnik konseri ile başlayacak. Fethiye Belediyesi'nin Likya Kadın Girişimi Kooperatifi ile birlikte hazırladığı “Dünden Bugüne Dastar” defilesi sonrası açılış konuşmaları ve ödül töreni yapılacak Endonezya dans gösterisi ile sonlanacak.

Craftİstanbul 2021 yılı “El Sanatçısı Onur Ödülü” geçen yıl kaybettiğimiz büyük usta Mehmet Kabaş'a ve “El Sanatı Kurum Onur Ödülü” Sivrihisar Belediyesi Kilim Müzesi'ne verilecek. Craftİstanbul'da 132 katılımcı, 400 ün üzerinde el sanatçısı ürünlerini sergileyecek, 80 civarında ürün workshop'u yanı sıra Hacettepe Üniversitesi Fuar boyunca 9 yabancı, 3 Türk seramik sanatçısının katılımıyla “Uluslararası Macsabal İpek yolu Sempozyumu'nu gerçekleştirecek.

Sonraki Haber