30 yıllık ustası pürüzsüz Humus mezesinin püf noktasını paylaştı! İçine 2 küp buz atarsanız...

Sevilen bir meze olan humus, kıvamını tutturması oldukça zor bir mezedir. Humusun pürüzsüz kıvamını tutturmak için püf noktalarını 30 yıllık humus ustasına sorduk. İşte 30 yıllık ustasının tarifiyle Humus...

Humus, akşam yemeği sofralarının tamamlayıcısı denilebilecek nefis bir mezedir. Nohut, tahin, limon suyu, zeytinyağı ve baharatların mükemmel uyumuyla hazırlanan humus, kıvamını tutturması oldukça zor bir mezedir. Kıvamı tutturulamayan humus mezesinde nohut pütür pütür kalabilir ve tahin tadı yoğun alınabilir. 30 yıllık ustasından aldığımız püf noktasına göre, humusun kıvamının pürüzsüz olması için içine 2 küp buz atarak rondodan geçirmeniz yeterli. İşte 30 yıllık ustasından aldığımız humus tarifi...

30 YILLIK USTASINDAN HUMUS TARİFİ

Malzemeler

3 su bardağı kabukları soyulmuş ve haşlanmış nohut
1 çay bardağı ılık su
Yarım çay bardağı tahin
1 çay kaşığı kimyon
1 limon suyu
5 diş ezilmiş sarımsak
Tuz

Hazırlanışı

1. Nohutları bir gece önceden ıslatın. Pişireceğiniz gün düdüklü tencereye alın. 30 yıllık ustasına göre, nohutu 3-4 saat pişirmek yeterli.
2. Pişen nohutlarınızın kabuklarını ayıklayın. Bu işlem, humusun pürüzsüz olması için önemli.
3. Nohutu rondodan geçirin. İkinci kez rondodan geçirmeden önce nohutun üzerine 2 küp buz ekleyin. Nohutunuz pürüzsüz hale gelene kadar rondoda çekin.
4. Pürüzsüz hale gelen nohutu ocağa alın ve üzerine 1 çay bardağı ılık su ekleyin. Nohutu bir dakika boyunca karıştırın. Üzerine tahin, limon suyu, sarımsak, tuz ve kimyonu da ekleyerek son bir kez karıştırın.
5. Humusu servis tabağına yayın. Kırmızı pul biber, sumak, kıyılmış maydanoz ile süsleyin. Üzerinde kızdırdığınız zeytinyağı gezdirin.

Afiyet olsun!

Sonraki Haber