32 yıllık ev hanımı tam kıvamında hakiki un kurabiyesi tarifini paylaştı!

Akşama misafirleriniz var ve onlara ne sunacağınızı bilemiyor musunuz? Bu haberimiz sizin için. Tam kıvamıyla tadı damağınızda kalacak dakikalar içerisinde hazırlayabileceğiniz pratik un kurabiyesi tarifi!

Pastaneden almışsınız gibi lezzetli ve bir o kadar da pratik bu tarife bayılacaksınız! Pastane usulü un kurabiyesi için dikkat edilmesi gereken şeylerin başında yumurta, tereyağı ve diğer sıvı malzemelerin oda sıcaklığında bulunması geliyor. Ayrıca tarifi hazırlarken malzemelerin miktarının tariftekiyle aynı olmasına özen göstermelisiniz. Hamuru fazla bekletmemek, fırın sıcaklığını doğru ayarlamak ve pişme süresini takip etmek kurabiyenizin lezzetini doğrudan etkileyen unsurlar arasında. Şimdi gelin bu lezzetli un kurabiyesinin tarifine hep birlikte göz atalım…

 Püf noktası: Bu un kurabiyesi tarifinde kesinlikle kabartma tozu kullanmamanız gerekiyor. Pastane usulü un kurabiyesi için bu konuya dikkat etmelisiniz.

Malzemeler

●      1 su bardağı nişasta

●      1 su bardağı pudra şekeri

●      1 çay bardağı sıvıyağ

●      250 gram margarin

●      4 su bardağı un

●      1 paket vanilya

Hazırlanışı

Malzemeleri karıştırdıktan sonra ellerinizi yağlayarak şekil verip fırın tepsisine dizin. Tereyağı ağır gelir diyorsanız bunun yerine margarin de kullanabilirsiniz. Ardından 150 derece ısınmış fırında 15 dakika pişirin. Daha sonra sıcaklığı 100 dereceye düşürüp pişene kadar biraz daha bekletin. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

 

Un kurabiyesi servis seçenekleri

●      Tarçın şekeri

●      Hindistan cevizi

●      Pudra şekeri

●      Fındık veya Antep fıstığı içi

●      Çikolata sosu

Sonraki Haber