32 yıllık ustası böyle yapıyormuş! Tam kıvamında esnaf lokantası usulü mercimek çorbası tarifi...
Lokanta usulü mercimek çorbası yapmak aslında çok kolay. Esnaf lokantalarındaki usta aşçıların özenle hazırladıkları, lezzetiyle damak çatlatan mercimek çorbasının tarifi evlerde yaptığımızdan biraz daha farklı. İşte usta aşçıların tam kıvamında lokanta usulü mercimek çorbası tarifi...
Mercimek çorbası Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Ama lokanta usulü mercimek çorbası evde yaptıklarımızdan çok daha farklı oluyor. Hele ki esnaf lokantalarında içilen bir tabak mercimek çorbasının yerini hiçbir şey tutmuyor. Peki, lokanta usulü mercimek çorbası nasıl yapılıyor? İşte usta aşçıların kusursuz mercimek çorbası tarifi...
LOKANTA USULÜ MERCİMEK ÇORBASI İÇİN MALZEMELER
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı un
- Yarım limon
- 1 çay kaşığı pul biber
LOKANTA USULÜ MERCİMEK ÇORBASI NASIL YAPILIR?
1) İlk olarak mercimekleri güzelce yıkayın.
2) Daha sonra yıkadığınız mercimekleri tencereye alıp suyu ve tuzu ekleyin.
3) Yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
4) Ayrı bir küçük tencerede unu tereyağı ile kavurun.
5) Çorbadan bir kepçe alıp un tereyağı üzerine ilave edin ve karıştırın.
6) Daha sonrasında bu karışımı çorbaya geri dökün.
7) Yeterince kaynayan çorbayı blenderdan geçirin ve yarım limon sıkın.
8) 5 dakika daha kaynattıktan sonra çorbanız hazır!
Dilerseniz tereyağı, pul biber ve unu kavurup pişen çorbanın üzerine ekleyebilirsiniz. Şimdiden yapacak herkesin ellerine sağlık. Afiyet olsun!