37 yıl sonra anıtın önünde anıldı

24 Temmuz 1985’de, Hamburg’un Langenhorn semtindeki Kwittsmoor Park’ta Neonaziler tarafından öldürülen 29 yaşındaki Mehmet Kaymakcı katledilişinin 37. yılında da unutulmadı.

Ramazan Avcı İnisiyatifi, Hamburg-Nord İlçe Belediye Meclisi ve Belediye Başkanlığı’nın ortak çalışmasıyla, geçen yıl parka dikilen üç dilli anıt heykel önünde anma töreni düzenlendi.

Ramazan Avcı İnisiyatifi kurucusu Ünal Zeran, Mehmet Kaymakcı cinayetinin ne ilk ne de son olduğuna vurgu yaptı, “Adeta sonsuz bir ırkçı şiddet sarmalı var. Toplum ve devlet, katilleri apolitik gösterip cinayetleri münferit olaylar gibi yansıtarak sorumluluklarından sıyrılamaz” dedi. Kurban yakınlarına devletin ‘kayıp maaşı’ bağlaması gerektiğini söyleyen Zeran, “Hiç kimse, annesini, oğlunu, kızını, kardeşini veya babasını ırkçı şiddete kurban veren kişilerden hiçbir şey olmamış gibi normal bir yaşam sürdürmelerini bekleyemez” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Mehmet Kaymakcı ansına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve anıt heykele çiçekler bırakıldı.

Sonraki Haber