40 yıllık ev hanımı doğru biber dolması tarifini paylaştı! Meğer biber dolmasını bir kez bile doğru yapamamışız...

Yıllarca biber dolmasını yanlış pişirmişiz. Meğer üzerine bir kaşık o karışımdan dökmek gerekiyormuş. İşte karşınızda 40 yıllık ev hanımından tüm püf noktaları ile fırında biber dolması tarifi...

Bir yemeğin en lezzetlisi şüphesiz 'anne eli' değendir. Peki, annelerimizin yaptığı gibi biber dolması nasıl yapılır? Lezzeti ile damak çatlatan, her tabaktan sonra bir tane daha yemek isteyeceğiniz bir biber dolması tarifi ile karşınızdayız. İddia ediyoruz bu biber dolması annenizinki aratmayacak. İşte karşınızda tüm püf noktaları ile fırında biber dolması tarifi... 

FIRINDA BİBER DOLMASI İÇİN MALZEMELER

500 gram dolmalık biber
200 gram kıyma
1/2 çay bardağı pirinç
1/2 çay bardağı bulgur
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
1 adet büyük boy rendelenmiş domates
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
3-4 dal maydanoz
1 çay kaşığı karabiber

Sosu İçin:

1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı biber salçası

Üzeri için:

1 adet domates

FIRINDA BİBER DOLMASI NASIL YAPILIR?

1- Biberleri yıkayın ve zedelemeden bıçak yardımı ile saplarını çıkardıktan sonra çekirdeklerini güzelce temizleyin.

2- Dolmanın iç harcı için derin bir kaba kıymayı, doğradığınız soğanı, yıkayıp süzdüğünüz pirinci, bulguru, ince ince kıydığınız maydanozu alın. Üzerine salça, domates, tuz ve baharatlarını ekleyip son olarak zeytinyağının bir kısmını koyup iyice karıştırın. Ardından elinizle yoğurun. 

3- Dolmalık biberlerin iç kısımlarını üzerinde küçük bir boşluk kalacak şekilde kıymalı iç harç ile doldurun.

4- Hazırladığınız dolmaları fırın kabına dik şekilde yerleştirin. Ardından bir adet domatesi küçük küçük doğrayıp, dolmaların üzerine kapatın.

5- Biber salçası, zeytinyağı ve sıcak suyu bir kaba alın ve karıştırın. Hazırladığınız sosu biber dolmasının üzerinde her tarafına eşit miktarda gelmesine özen göstererek gezdirin.

6- Dolmaların üzerini yağlı kağıt ile kapatıp önceden 150 dereceye ısıttığınız fırında ortalama olarak 50 dakika pişirin. Sonrasında yağlı kağıdı açıp dolmaların 5 dakika daha kızarmasını bekleyin.

7-  Dolmalar güzelce kızardıktan sonra fırından çıkarıp sıcak sıcak servis edebilirsiniz. 

Biber dolmasının en güzel eşlikçisi yoğurdu da evde yapıyorsanız bu haberimize mutlaka göz atın!

Sonraki Haber