40 yıllık ev hanımı sırrını paylaştı: Meğer bu kadar kolaymış! Mercimek Köftesi'nin kıvamı cıvık olduysa...

Mercimek Köftesi, sofralardan eksik olmayan bir lezzet olsa da kıvamını tutturması oldukça zordur. Mercimek Köftesi'ni cıvık ve yumuşak yapanlar, tam kıvamının püf noktasını araştırıyordu. 40 yıllık ev hanımı Müslüme hanım, Mercimek Köftesi'ni cıvık olmaktan kurtarak sırrını paylaştı.

Mercimek Köftesi, gün sofralarının vazgeçilmezi olarak bilinir. Kalabalık sofraların yıldızı olan Mercimek Köftesi'nin kıvamı tutturulamazsa cıvık ve yumuşak kalabiliyor. Pek çok ev hanımı, yumuşak ve cıvık kalan Mercimek Köftesi'nin nasıl kurtarılabileceğini araştırıyordu. 40 yıllık ev hanımı Müslüme hanım, cıvık kalan Mercimek Köftesi'ni kurtarmanın sır malzemesini paylaştı. O malzeme konulduğunda Mercimek Köftesi tam kıvamına kavuşuyor. İşte o tarif...

MERCİMEK KÖFTESİ TARİFİ

Mercimek Köftesi'nin kıvamını tutturamayan herkes, püf noktalarını araştırıyordu. 40 yıllık ev hanımı Müslüme hanım, Mercimek Köftesi'nin kıvamını bir türlü tutturamayanları sevindirecek o püf noktasını paylaştı. Yumuşak kalan Mercimek Köftesine eklenen bir kaşık un ve 1 adet haşlanmış patates, köftenizi tam kıvamına gelmesini sağlıyor.

Malzemeler

1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
2.5 su bardağı su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 limon suyu (sıkılmış)
Yarım yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım demet maydanoz
2 dal taze soğan
Tercih ettiğiniz baharatlar

Hazırlanışı

1. Kırmızı mercimeği iyice yıkayıp süzdükten sonra bir tencereye alın. Üzerine 2.5 su bardağı su ekledikten sonra yumuşayana kadar kaynatın. Mercimek suyunu çektiğinde ocağın altını kapatın.

2. İnce bulguru mercimeğin üzerine ekleyin ve tencerenin ağzını kapatarak şişmeye bırakın.

3. Soğanı ve ezilmiş iki adet sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Tencereye soğanı ekledikten sonra, salçaları ekleyerek kavurmaya devam edin. Birkaç dakika sonra ocağı kapatın.

4. Maydonozu ve taze soğanı ince ince doğrayın ve limonu üzerine sıkın.

5. Kapalı tencerede beklettiğiniz şişmiş bulguru ve mercimeği ayrı bir kaba alın. Üzerine limon suyu, maydanoz, salçalı sos ve baharatları ekleyip yoğurmaya başlayın.

Mercimek Köfteniz cıvık ve yumuşak kaldıysa, bu aşamada üzerine bir kaşık un ve bir adet haşlanmış patates ekleyin. Bütün malzemeleri karıştırarak birkaç dakika daha yoğurduğunuzda köftenizin kıvamını topladığını göreceksiniz.

6. Mercimek köftenize şekil vererek tepsiye dizin.

Afiyet olsun!

Sonraki Haber