4000 yıllık keşif! Bakın arkeologlar ne keşfetti...

Arkeologlar Hollanda'nın merkezinde Stonehenge benzeri bir kutsal alan keşfetti. Kutsal alanın Stonehenge'e olan benzerliği arkeologları şaşırttı. Detaylar haberde...

Arkeologlar, Hollanda'nın merkezinde, Stonehenge'e benzer bir amaca hizmet etmiş olabileceğine inandıkları hendekler ve mezar höyüklerinden oluşan 4.000 yıllık bir kutsal alan keşfettiler.

4000 YILLIK KEŞİF!

Güney İngiltere'deki ünlü taş çember Stonehenge gibi, en az üç futbol sahası kadar büyük olan ve toprak ve odunla inşa edilen kutsal alan, gündönümlerinde güneşle aynı hizada olacak şekilde inşa edildi.

Arkeologlar ayrıca, Rotterdam'ın yaklaşık 70 kilometre doğusunda bir kasaba olan Tiel belediyesinden yapılan açıklamaya göre, hayvan iskeletleri, insan kafatasları ve bronz mızrak ucu gibi değerli eşyalar da dahil olmak üzere birçok eser keşfettiler.

Hollanda'da şimdiye kadar bulunan en eski kutsal alanı keşfeden araştırmacılar, bu bölgedeki insanların neredeyse 5.000 kilometre uzaktaki insanlarla temas halinde olduğunun kanıtlandığını söyledi.

Arkeologların Taş Devri, Tunç Çağı, Demir Çağı, Roma imparatorluğu ve Orta Çağ'dan kalma eserleri araştırması altı yıl sürdü.

Editör: Çisem Arslan

Kaynak: CNN News

Sonraki Haber