43 yıllık ustası lokum gibi kuru fasülyenin sırrını açıkladı! Islama suyuna bir bardak süt eklerseniz...

Kuru fasülye geleneksel Türk lezzetlerinden biridir. Kuru fasülye pişirirken yapılan tek bir hata, kuru fasülyenin lezzetini bozabilir. Kuru fasülye pişirirken hata yapmamak için püf noktalarına dikkat etmek gerekir. 43 yıllık lokantacı, kuru fasülyenin sır gibi saklanan püf noktalarını açıkladı...

Kuru fasülye, Türk mutfağının geleneksel yemeklerinden biridir. Lokantalarda özel olarak bile servis edilen kuru fasülye, hataya mahal vermeyen bir yemektir. Pişirme sırasında hata yapıldığında kuru fasülye kabuklanabilir, sert kalabilir ve lezzetli olmayabilir. Kuru fasülyeyi pişirirken hata yapmamak için püf noktalarına dikkat etmek gerekir. 43 yıllık lokantacı ustasına, lokum gibi kuru fasülye pişirmenin püf noktalarını sorduk. İşte 43 yıllık lokantacıdan kabuklanmayan, sert kalmayan lokum gibi kuru fasülyenin püf noktaları...

KURU FASÜLYE PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI

1. Lokum gibi kuru fasülye pişirebilmek için, ilk olarak yapılması gereken şey kuru fasülyenin bir gece önceden ıslanmasıdır. Ancak kuru fasülyeyi sadece su ile ıslamak lokum gibi olmasına yetmiyor.

Kuru fasülyeyi ıslayacağınız kabın içine suyu ve kuru fasülyeyi ekleyin. Bir bardak ılık sütü de ilave ederek karıştırın. Bir gece dinlenmeye bırakın. Kuru fasülyeniz, ılık süt sayesinde pişerken yumuşacık ve lokum gibi olacak.

2. Bir gece önceden süt ile ıslattığınız kuru fasülyeyi haşlama zamanınız geldi. Kuru fasülyeyi haşlarken, bir kaşık unu kavurup suya eklemek kuru fasülyenizin kolaylıkla haşlanmasını sağlayacak. 43 yıllık lokantacı ustası, kuru fasülyenin tam bir saat haşlanması gerektiğini söylüyor.

3. Kuru fasülye haşlandıktan sonra pişirme aşamasına geçin. Pişirirken kuru fasülye tenceresinin içine bir adet çiğ patates atmak, kuru fasülyenin gazını alacaktır. Kuru fasülye gazının rahatsızlık verici halinden kurtulmak için, 43 yıllık ustası bir tatlı kaşığı karbonat eklenmesi gerektiğini de öneriyor.

Sonraki Haber