45 yıllık aşçı tuzlu yemeği kurtarmanın sırlarını açıkladı! Bu yöntemler ile tuzlu yemeği dökmeye gerek yok...

Yemeğin tuzunu fazla kaçırdıysanız sakın dökmeye kalkmayın. Bu pratik yöntemler sayesinde yemeğinizdeki fazla tuzu dengeleyebilir ve arzu ettiğiniz lezzeti yakalayabilirsiniz. İşte yemekteki fazla tuzu alacak 5 pratik yöntem...

Mutfakta her ne kadar iyi olsak da yemek yaparken bazen işler tam olarak istediğimiz gibi gitmeyebiliyor. Yemeğin dibi tutabiliyor ya da tuzu biraz fazla kaçabiliyor. Bu tür durumlarda bazen malzemeleri israf etmek istemiyoruz bazen ise gerçekten yemeği sıfırdan yapacak vakit bulamayabiliyoruz. Peki, tuzu fazla kaçan yemeği kurtarmak mümkün mü? İşte yemekteki fazla tuzu alacak 5 pratik yöntem...

1) PATATES

Eğer yemeğin tuzunu fazla kaçırdıysanız patatesten faydalanabilirsiniz. Kabuklarını soyduğunuz ve büyük parçalar halinde doğradığınız patatesi yemeğe eklerseniz, 10-15 dakika arasında fazla tuzu kendiliğinden aldığını göreceksiniz. Özellikle sulu yemeklerde bu yöntemi mutlaka denemenizi öneririz. Yemek piştikten sonra dilerseniz patatesleri çıkarabilirsiniz.

2) KESME ŞEKER

Şeker, yemeklerde tuzu dengeleyen en önemli unsurlardan biri. Özellikle zeytinyağlı bir yemek ya da pilav yaptıysanız ama tuzunu fazla kaçırdıysanız kesme şekerden faydalanabilirsiniz. Bu aşamada şeker, tuz oranı ile doğru orantılı olacak şekilde yemeğin tadını nötralize edecektir. Eğer şekerin yemeğin tadını bozacağını düşünüyorsanız, Türk mutfağında zeytinyağlı yemeklere şeker eklendiğini hatırlatmak isteriz.

3) SÜT

Çorba yaptıysanız ve tuzu fazla kaçırdıysanız bu aşamada sütün mucizevi etkisinden faydalanabilirsiniz. Çorbanın içine ekleyeceğiniz bir miktar süt, tuz yoğunluğunu seyreltecektir. Böylelikle çorbadaki tuz sorununuzu kolaylıkla çözebilirsiniz.

4) SİRKE VEYA LİMON

Yine çorbanız fazla tuzlu olduysa sirkeden de yararlanabilirsiniz. Çorbaya sirke ekleyerek de tuz yoğunluğunu azaltma yoluna gidebilirsiniz. Eğer evde sirke yoksa limon da benzeri bir etki gösterecektir. Bu iki malzemenin asiditesini kullanarak, tuzun alkali yoğunluğunu dengelemiş ve yemeği kurtarmış olursunuz. Eğer bu yöntem ile yemekteki tuzu azaltmak istiyorsanız 1 yemek kaşığı sirke ya da 3-4 damla limon kullanmanız yeterli olacaktır.

5) SOĞANLI DOMATES SOSU

Yemeğin tuzunu fazla attınız ama en baştan da yapmak istemiyorsanız, birkaç adım geriye giderek yeniden bir soğanlı domates sosu hazırlayabilirsiniz. Bu yöntem özellikle tuzu fazla kaçan sulu yemeklerin en iyi kurtarıcılarından biridir. Yemeğinizdeki eti ya da sebzeleri süzdükten sonra, sıfırdan soğanı ve domatesi kavurup yeni bir sos hazırlayabilirsiniz.

Sonraki Haber