45 yıllık turşucu sır gibi sakladığı tarifini paylaştı: Kütür kütür turşu yapmanın püf noktaları
Evlerimizde asla yumuşamayan, kütür kütür turşu kurmak aslında son derece basit. Birkaç önemli adıma dikkat ederseniz siz de bu yıl kurduğunuz turşunun asla yumuşamadığını görecekseniz. İşte kütür kütür turşu yapmanın püf noktaları...
Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden olan turşuyu herkes evlerinde kuruyor. Peki, usta aşçıların turşu kurarken kullandıkları tarif ne? Kütür kütür turşu nasıl kurulur? Bu haberimizde sizlere karışık turşu kurmanın tüm inceliklerini ayrıntıları ile aktaracağız. Sizlere vermiş olduğumuz net ölçülü malzeme listesine ve uygulama adımlarına riayet ederseniz, kesinlikle yumuşamayan kütür kütür bir turşu kurabileceksiniz. İşte kütür kütür karışık turşu tarifi...
KÜTÜR KÜTÜR KARIŞIK TURŞU TARİFİ İÇİN
MALZEMELER (NET ÖLÇÜLÜ)
- 2 kg kıl biber
- 2 kg kornişon salatalık
- 2 adet havuç
- 4 adet olgunlaşmamış domates
- 1 demet maydanoz
- 1 baş sarımsak
- 1 su bardağı sirke
- 6 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 yemek kaşığı şeker
- Kaynamış soğumuş su
- 2 adet kapya biber
- İstediğiniz kadar acı biber
KÜTÜR KÜTÜR KARIŞIK TURŞU TARİFİ
⭐5 litre bidon için net ölçüler⭐
- 6 yemek kaşığı sofralık tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı elma sirkesi
- 1 tatlı kaşığı liman tuzu
1) Tüm malzemeleri yıkayın ve sap kısımlarını kestikten sonra istediğiniz büyüklükte doğrayın.
2) Salatalıkları daha temiz olmaları için sirkeli suda bekletebilirsiniz. Ardından yalnızca iki baş kısmından kesmeniz yeterli olacaktır. Delme ya da iğneleme yapmanıza gerek yok.
3) Domatesler küçük ise kemenize gerek yok. Eğer büyükse dilimleyebilirsiniz.
4) Havuçların kabuklarını soyun ve halka halka doğrayın.
5) Kullanacağınız sarımsağın taneleri eğer çok iriyse ikiye bölerek kullanın.
👉PÜF NOKTASI: Bir bidon için bir baş sarımsak kullanmanızı tavsiye ederiz
6) Tüm malzemeleri bidona karışık bir şekilde dizin.
7) Bidonun en üstüne yıkadığınız ama saplarını kesmediğiniz maydanozu yerleştirin.
8) Bir kasede 6 yemek kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı şeker, 1 su bardağı sirke ve 1 tatlı kaşığı limon tuzunu karıştırın. Üzerine kaynattığınız suyu ilave edin ve tuzun erimesini bekleyin.
9) Hazırladığınız karışımı bidona dökün ve kalan kısmı kaynatıp soğuttuğunuz su ile doldurun.
10) Bidonun kapağını güzelce kapatın ve birkaç kez ter düz yaparak çalkalayın. Hazırladığınız karışımın her yere dağılması önemli.
👉PÜF NOKTASI: Turşunun kesinlikle hava ile temas etmemesi gerekiyor. Eğer hava alırsa tuzu her ne kadar yeterli de olsa yumuşama olabilir. Dolayısıyla bidonun ağzını sıkıca kapatmaya özen göstermelisiniz.
11) İşte turşunuz hazır. Serin ve karanlık bir yerde muhafaza ederseniz ortalama olarak 20 günde olgunlaşacaktır.
👉PÜF NOKTASI: Eğer turşunun daha erken olmasını istiyorsanız cam kavanozda kaynar su ile kurabilirsiniz.
Yapacaklara şimdiden afiyet olsun!
Tarifimizi beğendiyseniz yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.
Kaynak: nefisyemektarifleri.com