46. İstanbul Maratonu’nda 47 atlet yarışacak

Türkiye İş Bankası 46. İstanbul Maratonu için geri sayım başladı. Maratona katılacak atletler arasında 40 yaşında olmasına rağmen kariyerinin zirvesinde görülen Kenyalı Kenneth Kiprop Kipkemoi da yer alıyor.

İstanbul önümüzdeki ay maratona ev sahipliği yapacak. “Gold Label” kategorisindeki Türkiye İş Bankası 46. İstanbul Maratonu’nda 47 atlet koşacak. 3 Kasım’daki maratonda yarışacak atletlerden dördü Türk.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, İBB Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur ve İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle basın toplantısıyla maratonu anlattı.

İŞ BANKASI İSİM SPONSORU OLDU

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle, toplantıda yaptığı konuşmada, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünü kutladığımız geçen yıl maratonun “Yüzyılın Koşusu”’ sloganıyla gerçekleştirildiğini, bu sene de İş Bankası’nın ikinci yüzyılına adım atarken bu önemli maratona yeniden isim sponsoru olduklarını vurguladı.

SABRIN VE AZMİN SINANDIĞI YER

Sezgin Lüle, maratonun esas olarak dayanıklılığı sabrın, azmin ve sürekliliğin sınandığı; aynı zamanda birliktelik duygusunun güçlendiği bir spor dalı olduğunu belirterek, “Türkiye İş Bankası İstanbul Maratonu, uluslararası spor camiasının yoğun ilgisini çektiği gibi sunduğu farklı kategorilerle tüm sporseverleri ve tüm şehir sakinlerini kendi sınırlarını zorlayabilecekleri ama bunu eğlenerek başarabilecekleri bir maceraya dâhil ediyor. Spora amatör ilgi duyanlar da belki spora daha fazla zaman ayırmak için motive oluyor. Maraton günü, İstanbul’un, Türkiye’nin gündemi maraton haline geliyor” dedi.

40 BİNDEN FAZLA KATILIM BEKLENİYOR

Dünya Atletizm Federasyonu’nun Gold Label kategorisinde koşulacak maraton, Avrupa’nın 5; dünyanın 28 Gold Label yarışı arasında yer alıyor. Toplamda 40 binden fazla kişinin katılmasının beklendiği maratonda, halk koşusunda 5 bin, 15K ve kurumsal koşuda toplam 30 bin ve 42 km kategorisinde 5 bini aşkın kişi ter dökecek.

İstanbul Maratonu’nda bu yıl yarışacak iddialı atletler arasında 40 yaşında olmasına rağmen kariyerinin zirvesinde görülen ve 2:05’in altında derecelere sahip Kenyalı Kenneth Kiprop Kipkemoi, geçen yıl Rotterdam Maratonu’nu 2:08:12 ile tamamladıktan sonra özel olarak İstanbul’a hazırlanan Etiyopyalı Abebe Negewo ve World Athletics tarafından ‘Altın Atletler’ kategorisinde değerlendirilen Faslı Mohcin Outalha yer alıyor.

Kadınlar arasında ise, kariyerinde bir Dünya Maratonu üçüncülüğü, bir Boston Maratonu şampiyonluğu ve dört majör maraton kürsüsü bulunan Kenyalı Sharon Jemutai Cherop, kariyerinin ilk maratonunu koşacak olan 24 yaşındaki Kenyalı sporcu Betty Chepkemoi Kibet ve kişisel en iyi derecesi 2:22:36 olan Etiyopyalı Sintayehu Lewetegn yer alıyor.

Sonraki Haber