5 çayına yapılacak 3 çeşit kısır tarifi! Kısır yapmanın püf noktaları

Beş çayındaki yiyeceklerin yanına kuşkusuz en yakışan yemeklerden biri kısırdır. Ama kısırların da birbirinden farklı tarifleri var. Bugün size 3 farklı kısır tarifi vereceğiz. İşte 5 çayına yapılacak 3 çeşit kısır tarifi! Kısır yapmanın püf noktaları...

Beş çayı menülerinin vazgeçilmesi kesinlikle kısırdır. Kısır genellikle herkes tarafından çok sevilir. Böreklerle keklerle birlikte de çok ağır olmayan ama yine de doyurucu bir yemektir. Üstelik çok kolayca hazırlanır ve evdeki malzemelerle yapılır, sizi çok uğraştırmaz. Bugün ise beş çaylarının yanına müthiş yakışacak 3 farklı kısır tarifini sizlerle paylaşacağız. Bu tarifleri emin olun çocuklar bile bayılarak yiyecek! Hatay usulü kısır, tahinli cevizli kısır ve karnabahar kısır tarifini sizlerle paylaşacağız. Hepsi birbirinden lezzetli ve bir o kadar da farklı! O zaman tarifin ayrıntılara gelelim. İşte 5 çayına yapılacak 3 çeşit kısır tarifi! Kısır yapmanın püf noktaları da sizlerle...

5 çayına yapılacak 3 çeşit kısır tarifi! Kısır yapmanın püf noktaları

5 ÇAYINA YAPILACAK 3 ÇEŞİT KISIR TARİFİ!

1) HATAY USULÜ KISIR

GEREKLİ MALZEMELER

  • 6 çay bardağı esmer bulgur
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı isot
  • 2 diş sarımsak
  • 150 ml zeytinyağı
  • Yarım su bardağı nar ekşisi
  • 1 demet maydanoz
  • 8 dal taze soğan
  • 1 demet taze nane

YAPILIŞI

  1. Geniş bir kaba bulgur, kimyon, isot ve salçaları ekleyin.

  2. Ellerinizi ıslattıktan sonra malzemeleri yoğurun ve bulguru yumuşatmaya çalışın.

  3. Zeytinyağı ve nar ekşisi ekleyip yoğurmaya devam edin.

  4. Bulgur yeterince yumuşadığında maydanoz, taze soğan ve taze naneyi de ekleyin.

  5. Tüm malzemeler iyice karıştıktan sonra hazır!

2) TAHİNLİ CEVİZLİ KISIR

GEREKLİ MALZEMELER

  • 1,5 su bardağı ince bulgur
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 4 dal taze soğan
  • 1 demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet taze nane
  • 8 veya 10 adet çeri domates
  • 1 demet reyhan
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI

  1. Derin bir kaseye bulguru koyup sıcak su ekleyip karıştırın.

  2. Tuz ve karabiber de ekleyip üstünü kapatın, 15-20 dakika bekletin.

  3. Başka bir tavada cevizleri soteleyin ve üzerine tahin ve kimyon ekleyin.

  4. Bulgurların içerisine limon suyunu ve taze soğanı ekleyin ve karıştırın.

  5. Sonrasında tahinli karışımı da ekleyip yine karıştırın.

  6. Tüm yeşilleri ince ince doğrayıp bulgurun üzerine ekleyin ve hazır!

3) KARNABAHAR KISIR

GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 adet karnabahar
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım adet limon
  • Yarım demet maydanoz
  • 3-4 dal marul
  • 2-3 dal taze soğan
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber

YAPILIŞI

  1. Karnabaharları yıkadıktan sonra rondodan geçirin, bulgur gibi gözükmesi gerekli.

  2. Tavada soğanları yağla kavurun, sonrasında salça ekleyerek kavurmaya devam edin.

  3. Karnabaharları da ekleyerek 10 dakika kadar daha kavurun.

  4. Piştikten sonra biraz ılımasını bekleyin ve sonrasında tüm yeşillikleri ve baharatları üzerine ekleyin.

  5. En son limon suyu ve nar ekşisi de ekleyince hazır!

Sonraki Haber