5 kolay adımla, en iyi tarif: Akçaabat köftesi tarifi
Akçaabat köftesi Karadeniz mutfağının sevilen tariflerinden biridir. Trabzon'un Akçaabat ilçesinde Akçaabatlı lokantacılar tarafından keşfedilen Akçaabat köftesi tarifi özel harcıyla sofralarınıza geliyor. Peki, Akçaabat köftesi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Her lezzet yerinde yenince güzel. Sırf o nefis lezzeti tatmak için kilometrelerce yol aldıran tariflerden biri de hiç şüphesiz Akçaabat köftesi. Lezzetinin ünü tüm ülkeye yayılan bu köfte için yollara düşemiyorsanız, tarifi mutfağınıza getirdik.
Bu nefis lezzeti evimize davet etmemiz kaçınılmazdı. Köftenin özelliği içerisinde 2 çeşit farklı kıyma kullanması ve baharatsız, yumurtasız oluşu. Az öz malzemeyle hazırlanabilecek en nefis köfte tariflerinden biri diyebiliriz onun için. Köftenin harcını ne kadar dinlendirirseniz lezzeti o kadar artacaktır. İçi sulu sulu kalması için döküm tavada pişirmenizi şiddetle öneririz. Yanında domates ve biber pişirmeyi unutmayın. Şimdiden ellerinize sağlık.
AKÇAABAT KÖFTESİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 500 gram dana kıyma
- 100 gram yağlı kuzu boşluk eti
- 3-4 diş sarımsak(rendelenmiş)
- 1 yemek kaşığıgaleta unu(ya da ekmek kırıntısı)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
AKÇAABAT KÖFTESİ TARİFİNİN PÜF NOKTASI
İki ayrı kıymayı aynı anda çektirmek, fazla yağ ilave etmeden ideal köfteye ulaşmanıza yardımcı olur.
AKÇAABAT KÖFTESİ TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ
Dilerseniz fırının ızgara telinde 180 derecelik fırında da köftelerinizi pişirebilirsiniz.
AKÇAABAT KÖFTESİ TARİFİ NASIL YAPILIR?
Yoğurma kabına tüm malzemeleri alın.
5 dakika boyunca yoğurun.
Avuç içi kadar parçalar koparıp elinizde bastırın. Bu şekilde hepsini hazırladıktan sonra buzdolabında dinlendirin. Ne kadar çok dinlenirse o kadar lezzetli olacaktır.
Döküm tavada ya da normal tavada önlü arka pişirin.
Yanına közlenmiş domates, biber ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.