5 Mayıs Medyanın Halleri

Hazırlayan: Beyhan Korkman

BİDEN’IN SOYKIRIM AÇIKLAMASI TÜRKİYE’Yİ KUŞATMA GİRİŞİMİNİN BİR PARÇASI

MAHMUT ÖVÜR-SABAH

ABD Başkanı Joe Biden'ın, Ermeni soykırımı iftirasının basit bir iç siyasi argüman değil, Türkiye'yi kuşatma stratejisinin bir parçası olarak devreye sokulduğu, arkasından gelen kampanyayla daha iyi anlaşılıyor.

Kongre üyeleri, sol aydınlar ve medya hemen harekete geçti. Hızlı bir "Türkiye'de basın özgürlüğü yok" kampanyası başlatıldı.

Tesadüfe bakın, aynı dönemde CHP ve İYİ Parti de yeniden başta FETÖ'cü basın mensupları olmak üzere tutuklu gazetecileri hatırladı. Senkronize ortaklık böyle bir şey herhalde.

AKŞENER ADAYLIKTA ISRAR ETMEYECEK

MUHARREM SARIKAYA-HABERTÜRK

Olaylar ve Görüşler programımızda cumartesi akşamı Akşener’e bu soruyu net yönelttik. Öncelikle bir durumun altını çizdi: “Ben bir partinin lideriyim. Ama seçim de bu dönemde bir matematik işi. Eğer iyi hesap yapmazsak uçup gider…” Yerel seçimde gösterdikleri çabayı ve sonucunda seçimi nasıl kazandıklarını anımsatıp devamını getirdi: “En büyük sorun bugünkü yönetim biçimi, tek adam, partili cumhurbaşkanı meselesidir. Önceliğimiz bu sistemi değiştirmek olmalıdır. Bu değişikliği başarmanın önüne geçecek hiçbir tavrım olmayacak.” Üsteledik, adaylığının parlamenter sistemin gerisindeki bir konu olup olmadığını sorduk, yanıtı değişmedi: “Bu kadar net... Yani bu, ittifakın bu başarısı benim adaylığımın önündedir. Bu kadar net söylüyorum.”

'KILIÇDAROĞLU FETÖ VE PKK’YA MESAJ GÖNDERİYOR'

HASAN BASRİ YALÇIN-SABAH

Katıldığı bir televizyon programında Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak, Osman Kavala ve hatta Selahattin Demirtaş'ı masum ilan etti. Diyelim ki, ilk üçünün yargılaması henüz tamamlanmadı ve aklanacaklarını düşünüyor olabilirsiniz.

İyi de Demirtaş sadece yargılanmıyor. Hüküm giymişliği de var. Ve aslında tüm Türkiye çok daha fazla hüküm giyeceğini biliyoruz. Kandil'den aldığı talimata uygun olarak 6-8 Ekim olaylarını azmettirdiği ortada. Bunlar sıradan adi suçlar değildir. Terör suçlarıdır. Ama Kılıçdaroğlu, maalesef sırf siyasi ortaklık uğruna tüm gerçekleri göz ardı edip bu dört isim üzerinden hem FETÖ'ye hem de PKK'ya mesaj gönderiyor. Ortaklıklarının devam edeceğini onaylıyor.

'PANDEMİ VE KONGRELER OY KAYBETTİRDİ'

NAGEHAN ALÇI-HABERTÜRK

Özer Sencar’a sorduğumda "Bir ay içinde yaklaşık 4 puanlık birden düşüş önemli ancak gidişe bakmak lazım Nagehan Hanım. Aralık’ta da yüzde 30’un altında idi, sonra Gara operasyonu ve kimi gelişmelerle yine 30 bandının üzerine çıktı. Bu kez önümüzdeki aylarda yüzde 30’un altında seyrederse düşüş seyri kalıcı diyebiliriz ancak konjonktürel olarak yükselebilir de. Henüz bir şey söylemek için erken. Fakat bu ay Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görev onayı da 4 puan azalmış."

Sencar bu düşüşü birkaç sebebe bağlıyor. Birinci ve en önemlisi ekonomideki sıkıntıların artması ve pandemi sürecinin yönetimine dair ortaya çıkan tablo. AK Parti kongrelerinin önemli bir faktör olabileceğini söylüyor.

HDP’NİN İPLERİNİ ELİNDE TUTAN ABD'DİR

MEHMET METİNER-YENİ ŞAFAK

Lakin görülmesi gereken gerçeklik şudur: HDP, PKK’nın da iplerini elinde tutan ABD’nin tezlerinin gölgesinde ezik siyaset yapmıyor, tersine ABD’nin tüm tezlerini özgüvenle ve saldırganca savunuyor. Yani HDP, sadece PKK’nın değil ABD’nin de siyasi bir aparatı olarak işlev görüyor.Bu açık gerçekliğe rağmen Kılıçdaroğlu bu HDP’ye ve HDP’nin içerdeki o eski başkanına pervasızca sahip çıkıyor.

'ERDOĞAN ÜZERİNDEN TÜRKİYE’NİN BAĞIMSIZLIĞI HEDEF ALINIYOR'

YAŞAR HACISALİHOĞLU-AKŞAM

Bu zatlar sömürge valisi edasıyla, kendi ifadeleriyle; "Güneydoğu Türkiye dahil olmak üzere siyasi amaçlı davalardaki duruşmaları gözlemleyecek özel bir ABD misyon heyeti" kurulmasını istemişler. Bu şer tasarının, kanun teklifinin amacı da, hedefi de bellidir. Türkiye'nin iç siyasetinde pozisyon alarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümeti üzerinden Türkiye'nin bağımsızlığını hedef almaktır. Bu uğurda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümet karşıtı bazı muhalifleri cesaretlendirmek ve onlarla benzer dili konuşmaktır.

GARİBANLAR ALGISI OLUŞTURMAK İSTİYORLAR

FUAT UĞUR-TÜRKİYE

15 Temmuz öncesi meydan meydan “Yurtta sulh, cihanda sulh” diye çığıran, çıktığı televizyonlarda “Ben başbakan olacam” diyen Meral Akşener.

Kendisi darbe girişimine katılan ve destek veren tutuklu FETÖ’cü örgüt liderleri ve mensupları için ne dedi biliyor musunuz?

Bu cümleyi kurabilecek kadar şirazesi kaymış olan Akşener, FETÖ’den tutuklananların kimliğinden habersiz olabilir mi? Pekâlâ biliyor ki bir kısmı kaçmayı başarsa da FETÖ’nün en önemli AĞABABALARI içeride. İdam yerine ağırlaştırılmış müebbetleri yediler, kuzu kuzu yatıyorlar.

Biliyoruz çok üzgün. Karın ağrısı büyük ve aynı nedenle halkta FETÖ’CÜ GARİBANLAR ALGISI oluşturmak istiyor.

Sonraki Haber