540 öğrenciye kırtasiye yardımı

Samsunlu öğrenciler dikkat. Samsun'un o ilçesinde 540 öğrenciye kırtasiye yardımı yapıldı. SYDV aracılığı ile tam 770 bin TL’lik kırtasiye yardımı yapıldı.

540 öğrenciye kırtasiye yardımı

Samsun'un Çarşamba ilçesinde 540 öğrenciye kırtasiye yardımı yapıldı. Yardımları Çarşamba Kaymakamlığı tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yaptı. 540 öğrenciye kırtasiye yardımı yapan Çarşamba Kaymakamlığı tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) öğrencilere toplam 770 bin TL’lik kırtasiye yardımı yaptı.

540 ÖĞRENCİYE KIRTASİYE YARDIMI

Çarşamba Kaymakamlığı tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığı ile bin 540 öğrenciye toplam 770 bin TL’lik kırtasiye yardımı yapıldı.

Çarşamba Kaymakamlığı tarafından SYDV aracılığıyla, ilçe genelinde bin 540 öğrenciye toplamda 770 bin TL tutarında kırtasiye yardımı yapıldı. Yardımlar, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının eğitim hayatına destek olmak amacıyla gerçekleştirildi.

2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte, Çarşamba genelindeki merkez ve köylerdeki dar gelirli ailelerin çocuklarına verilen kırtasiye yardımı, eğitim giderlerini hafifletmeyi amaçlıyor. İlk ve ortaöğretimdeki öğrenciler için yapılan destek, bakanlık tarafından sağlanan ödeneklerle gerçekleştirildi.
Kırtasiye yardımı, sosyal güvencesi olmayan ya da hane içindeki kişi başına düşen aylık geliri asgari ücretin altında olan ailelere veriliyor. Yardımdan yararlanabilmek için öğrencilerin eğitimine aktif olarak devam etmesi şartı aranıyor. Başvurular, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na bizzat gidilerek ya da e-Devlet üzerinden yapılıyor.

Çarşamba Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapılan yardımlar, dar gelirli ailelerin eğitim yükünü hafifletirken, çocukların eğitimde ihtiyaç duyduğu malzemelere erişimini sağlıyor.

Sonraki Haber