5,7 milyon aile yeterli gıda alışverişi yapamıyor

İngiltere'de 5,7 milyon aile, yeterli gıda alışverişi yapamadığı için ya öğün sayısını azaltıyor ya da öğün atlamak zorunda kalıyor.

Yoksullukla ilgili araştırmaları ve yoksullukla mücadele çalışmalarıyla tanınan Joseph Rowntree Vakfı (JRF), İngiltere'de geçim sıkıntısının ve hayat pahalılığının, ailelerin yeme-içme alışkanlıklarına etkisini araştıran bir rapor yayımladı.

Raporda ülkede 5,7 milyon düşük gelirli ailenin, gıda alışverişi yapacak yeterli geliri olmadığı için öğün atladığı ya da öğün sayısını azalttığı belirtilirken, 7 milyon ailenin ise ısınma ve hijyen harcamalarını güçlükle karşılayabildiği vurgulandı.

Yaklaşık 2,3 milyon düşük gelirli ailenin ise devlet yardımıyla geçindiği kaydedilen raporda, "Devletten destek alanların üçte ikisi gıda alışverişlerinde tercihlerini değiştirerek daha az besleyici olanlara yöneldi." ifadeleri yer aldı.

Öte yandan İngiltere Maliye Bakanı Jeremy Hunt, artan faiz oranlarının enflasyonu düşürücü etki yapacağını belirterek, "Diğer ülkelerde faiz oranlarındaki artışların zaman içinde enflasyonu aşağı çektiğini görebilirsiniz. Bu, burada da olacak ama sabırlı olmalı ve rotamıza bağlı kalmalıyız." dedi.

Sonraki Haber