6 işçi ücretsiz izne çıkarıldı: Sendika Technomix yöneticilerini istifaya çağırdı

Technomix ve Final Control fabrikasındaki grevde 24 gün geride kaldı. Toplu sözleşmeye yanaşmayan işveren işçilere baskıyı arttırdı. Sendika, Nilüfer Belediyesi'ni göreve davet etti.

Türk Metal Sendikası'nın örgütlü olduğu Bursa'da bulunan Technomix ve Final Control fabrikasında, toplu sözleşmeyi uygulamamak için işçilere yaptığı baskıyı artırdı. 5 Ağustos'ta greve çıkan sendika yaptığı açıklamada, örgütlenmelerinden bu yana 30 işçinin çıkarıldığını bildirdi. Sendika, fabrikada sürekli olarak tutanak tutulduğunun da altını çizdi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Fabrikanın içerisinde ikna odaları oluşturup sendikaya destek veren herkesi baskı altına alıyorlar. 6 kişiyi yasal olmamasına rağmen ücretsiz izne gönderdi ve bir arkadaşımızı greve destek verdi diye işten attılar. CHP Nilüfer Belediyesi Meclis Üyeliği yapan bu şahıslar,  çok acil ve derhal Nilüfer Belediyesi'ndeki görevlerinden ihraç edilmelidirler. Buradan kendilerine sesleniyorum. İşçinin üzerinden ellerinizi çekin. Derhal istifa edin."

MÜFETTİŞ RAPORU BEKLENİYOR

Türk Metal Osmangazi Şube Başkanı Mesut Erdem Aydınlık'a şöyle konuştu: “Fabrikada yaklaşık 1 hafta müfettiş durdu. Araştırmalarını yaptı ama henüz rapor hazır değil. Savcıya gittik suç duyurularında bulunduk. Yasal yollardan yapmamız gereken ne varsa yaptık. Patronla da direkt genel başkanımız görüştü ama olumlu bir sonuç alamadık. Eninde sonunda pes edecekler, sadece biraz zaman alacak. Dertleri sendikalı işçilerle çalışmak değil. Esas dertleri grevi bozup sendikayı uzaklaştırmak.”

NİLÜFER BELEDİYESİ'NE TEPKİ

Nilüfer Belediyesi'nin bu konuda taraflı davrandığını savunan Mesut Erdem “Aslında belediye biliyor mevzunun ne olduğunu ama taraflı davrandığı için burada yönetici olan belediye meclis üyeleri Tuğçe Savaş ve Murat Yıldırım'ı kolluyor. Her yerde kendilerinin sosyal demokrat olduğunu söylüyorlar ama değiller. Nilüfer Belediyesi'nin bunları ihraç etmesi lazım. CHP'deki meclis üyesi 2 kiş burada yönetici, işçinin haklarını tırpanlamak için sendikasızlaştırmak için büyük bir direnç gösteriyorlar.” dedi.

‘BİZ DE İÇERİ GİRİP RAHATLIKLA ÇALIŞMAK İSTİYORUZ’

Aydınlık’a konuşan işçilerden biri fabrikada motivasyonun hiç olmadığını, her gün birinin baskılardan dolayı antidepresan kullanmaya başladığını dile getirdi. İşçilere zorunlu mesai yaptırıldığını aktararak şunları kaydetti:

“Bize karşı çok ılımlı davranmaya çalışıyorlar ama herhangi bir geri adım yok. Yakacak parası, sağlık sigortası, çocuk yardımı bunların hepsini sendika geldikten sonra vermeye başladılar. Ama bunu devam ettirmeyecekleri için toplu sözleşmeyi imzalamıyorlar. Bunu sürekli yapıyorlar. Yıl içerisinde veriyorlar yılbaşında geri alıyorlar. Toplu sözleşmenin imzalanmasını istiyoruz. Biz de içeri girip rahatlıkla çalışmak istiyoruz.”

Sonraki Haber