6 Şubat depreminde 18 il etkilenmişti! Bakan Özhaseki'den deprem konutları açıklaması

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından bir yıl geçti. Deprem bölgesinin yeniden inşa çalışmaları sürerken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki deprem konutlarıyla ilgili ayrıntıları açıkladı.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde 18 il etkilenmişti. Binlerce vatandaşımızı yitirdiğimiz felaketin ardından deprem bölgesinin yeniden inşasıyla ilgili çalışmalar sürüyor.

DEPREM KONUTLARI İÇİN TARİH VERDİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, TV100 canlı yayınında Kahramanmaraş ve Hatay başta olmak üzere deprem bölgesinin inşasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Toplamda 390 bin konut yapılacağını söyleyen Özhaseki, 200 bin konutun inşasına başlandığını belirtti. Bakan Mehmet Özhaseki 46 bin konutun hazır olduğunu Mart sonuna kadar da toplamda 75 bin konutu teslim edeceklerini söyledi.

Deprem bölgesindeki konutlarla ilgili ayrıntıları açıklayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki Mart sonuna kadar 75 bin konutun teslim edileceğini duyurdu. Özhaseki, "Mart sonuna kadar Allah izin verirse 75 bin konutun ihalesini bitirdiğimiz gibi teslim de etmiş olacağız" dedi.

İşte Özhaseki'nin o açıklamaları:

'MART SONUNA KADAR 75 BİN KONUTU TESLİM EDECEĞİZ'

Toplamda 390 bin konut yapılacağını açıklayan Bakan Özhaseki, Mart sonuna kadar 75 bin konutun teslim edileceğini duyurdu:

"Deprem bölgesinde 390 bin konut yapacağız. 390 binin 200 bin tanesinin inşaatı başladı. Bittikçe veriyoruz. Aslında hazırladığımız ve kura çekimi için bekleyen 46 bin konut var. Ondan sonraki 1 ay 1,5 ay içerisinde de 30 bin konutun daha kurasını çekeceğiz. Mart sonuna kadar Allah izin verirse 75 bin konutun ihalesini bitirdiğimiz gibi teslim de etmiş olacağız. 200 binden fazla konutun ihalesinde başladık. Köylerde çelik konutlara başladık, 50 bin civarında. 307 bin konutun yapım işi sıraya girdi, devam ediyor. Geriye 80 bin civarında konut var. Bunu yerinde dönüşüm ile yapacağız."

HAK SAHİPLERİNE 45 GÜN DEĞİŞİM SÜRESİ

Bakan Özhaseki, anahtarını teslim alan vatandaşların AFAD'la sözleşme imzaladıktan sonra 45 gün içinde başka bir hak sahibiyle değişim yapabileceğini açıkladı:

"Anahtarını alan vatandaş önce gelip AFAD’la bir sözleşme imzalayacak, orada eğer isterse 45 gün kendilerine bir süre veriliyor. 45 gün içerisinde vatandaş değişim yapabilecek. Üsttekiyle, karşı komşusu veya bir başka vatandaş değişebilir."

YERİNDE DÖNÜŞÜM İÇİN 256 BİN VATANDAŞ MÜRACAAT ETTİ

Yerinde Dönüşüm için 256 bin vatandaşın müracaatta bulunduğunu açıklayan Özhaseki, bazı vatandaşların "izler yapıyorsunuz, bizler de komşularımız ile bir araya gelip apartmanımızı yaptıracağız. Bizi destekleyin" dediğini aktardı. Özhaseki, yerinde dönüşüm için hibe paketi çıkardıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Tam 307 bin konutun yapım işi sıraya girdi devam ediyor. Geriye 80 bin civarında yapmamız gereken konut var. Yerinde Dönüşüm için müracaat eden 256 bin vatandaşımız var. Bazı vatandaşlarımız “Sizler yapıyorsunuz, bizler de komşularımız ile bir araya gelip apartmanımızı yaptıracağız. Bizi destekleyin” dediler. Ben kendim yapayım diye 256 bin müracaat var. Ayrıca köylerde bazı vatandaşalar “Ben evimi yaparım, beni destekleyin” diyor. Onlara destek paketi çıkardık 750+750 bin TL hibe veriyoruz."

Sonraki Haber