62 öğrenci topluluğundan dev kurultay: Türkiye için üreteceğiz, Türk Lirasıyla kazanacağız!

Ülkesi için çalışmak isteyen bin 600 genç delege, 25 Aralık’ta Ankara’da ‘Çalışan Gençlik Üreten Türkiye Kurultayı’nda buluşacak. Kurultay’a Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de katılacak.

“Ekonomik sorunlar varsa çözüm de var!” diyerek yola çıkan gençler, refahın, bolluk ve bereketin paylaşılacağı, her gencin iş sahibi olacağı bir Türkiye şiarıyla 25 Aralık’ta Ankara’da “Çalışan Gençlik Üreten Türkiye Kurultayı'nda” buluşacak. Kurultaya Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek ve Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran da konuşmacı olarak katılacak.

62 Üniversite topluluğunun çağrısıyla; geleceğe kaygıyla değil güvenle ve umutla bakmak, yeteneklerini geliştirecek eğitimi almak, yarışmak değil paylaşmak ve Türkiye'de çalışarak Türkiye için üretmek isteyen gençler, Türkiye'nin dört bir yanından 25 Aralık’ta Ankara’da buluşacak.

Gençler üniversitelerde düzenledikleri etkinliklerle ekonomik sıkıntılara karşı üretim devriminin gerekliliğini anlatıyor.

Kasım ayından beri tüm üniversitelerde Türkiye’nin ekonomik sorunlarının çözümüne ilişkin etkinlikler yapan, “Gençlik Geleceğe Nasıl Bakıyor?” anketiyle binlerce üniversite öğrencisinin fikrini alan öğrenci toplulukları, Çalışan Gençlik Üreten Türkiye Kurultayı için son hazırlıklarını yapıyor.

Tüm üniversitelerde binlerce gencin katıldığı anketin sonuçlarına göre hazırlanan çözüm önerileri, 25 Aralık’ta kamuoyuyla paylaşılacak.

KURULTAYA DEVLET DÜZEYİNDE KATILIM

Doğu Perinçek / Mehmet Kasapoğlu / Mehmet Cahit Güran

Çalışan Gençlik Üreten Türkiye Kurultayına sayılı günler kala kurultayın konukları da belli olmaya başladı. Kurultayda gençlerin çözüm önerilerini dinlemek ve görüşlerini paylaşmak için Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ve Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek de konuşmacı olacak. Bunun yanı sıra kurultayın açılış konuşmasını Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran yapacak. Gençliğin büyük enerjisini üretim için seferber etme çağrısına Türkiye’nin dört bir yanından destek geliyor. Kurultayın çağırıcısı olan üniversite toplulukları ekonomik sorunlara kesin çözüm için vatansever tüm kurumların, meslek örgütlerinin elbirliği ile çalıştığını ve kurultaya destek olduğunu belirttiler.

EKONOMİK KRİZ GENÇLİĞİN ORTAK SORUNU

Utku Reyhan / Bercan Tutar / Marmara Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü Başkanı Emre Can İpek

Marmara Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü Başkanı Emre Can İpek: Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sorunlar gençliği de doğrudan etkiliyor. Kulüp etkinliklerinde ve arkadaşlarımızla sohbet ederken konu hep ekonomiye geliyor. Çünkü herkesin ortak sorunu ekonomi ve hepimizin bu konuda söylemek istedikleri var. Üniversitemizde Aydınlık Gazetesi yazarı Utku Reyhan ve Sabah Gazetesi yazarı Bercan Tutar ile bir söyleşi düzenleyerek ekonomik krizin sebeplerini ve çözüm yolunu konuştuk. Kafelerde, kantinlerde gezerek öğrencileri davet ettik. Bu söyleşilerde ekonomik krizin gençliğin gündemini nasıl etkilediğini de bizzat görmüş olduk.

İstanbul Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkanı Yakup Büray Yılmaz

İstanbul Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkanı Yakup Büray Yılmaz: Aralık ayı boyunca kurultayımızı ilmek ilmek ördük. Afişlerimizle, sınıf duyurularıyla hem arkadaşlarımızı kurultayımıza davet ettik hem de “Gençler Geleceğe Nasıl Bakıyor” anketimizi yaptık. Prof. Dr. Ercan Enç ve Aydınlık Gazetesi Yazarı Recep Erçin'in katılımlarıyla Türkiye'de Ekonomik Kriz ve Çözüm Yolu’nu tartıştık. Tüm arkadaşlarımızın gözü kulağı ekonomik meselelerde yaşanacak gelişmeler olduğu için kurultayımıza olan ilgi çok büyük.

‘GELECEĞİMİZ İÇİN ÜRETMEK İSTİYORUZ’

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Genç Bakış Topluluğu Başkanı Ecem Teke

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Genç Bakış Topluluğu Başkanı Ecem Teke: Genç Bakış Topluluğumuz ile birlikte kampüsümüzde yürüttüğümüz çalışmalarla 1300'ün üzerinde arkadaşımız “Gençlik Geleceğe Nasıl Bakıyor?” anketimizi doldurdu. Yaptığımız bu çalışmalar sonucunda üniversite öğrencisinin içerisinde bulunduğumuz ekonomik kriz sürecinde hem geleceğe nasıl baktığını soruyoruz hem de 25 Aralık'ta gerçekleştireceğimiz Çalışan Gençlik Üreten Türkiye Kurultayı’na davet ediyoruz. Anket çalışması, verilen cevaplar doğrultusunda gençliğin konu hakkındaki fikirlerini, taleplerini öğrenmemiz açısından çok önemli. Biz gençler çözümü arıyoruz, çalışmak istiyoruz.

Akdeniz Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkan Umut Belen

Akdeniz Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkan Umut Belen: Ekonomik sorunlar öğrencilere de yansıyor. Kira artışları, zamlar, gelecek kaygısı ve işsizlik, öğrenciler için çok yakıcı sorunlar. Bu sorunlara çözümlere yanıtları konuşmak için Aydınlık gazetesi yazarı Hakan Topkurulu’nun katılımıyla, “Böyle Nereye Kadar?” isimli bir konferans düzenledik. Konferansımızın arkadaşlarımız tarafından ilgiyle karşılanmasını gençliğin ülke sorunlarına karşı duyarlı olmasına bağlıyoruz. Biz gençler ülkemizin geleceğini kurmak için çalışmak ve üretmek istiyoruz. Bizler görevini Gençliğe Hitabe’den alan Türk gençliğiyiz. Tüm bu sorunların çözümünde Atatürk’ün devrimci programını örnek alıyoruz. Vatanımıza, milletimize ve kendimize güveniyoruz. Doğru plan ve programlarla ülkemizin kalkınmasında birer nefer olmaya hazırız.

‘ATÖLYELERDE KENDİMİZİ KENDİMİZ KEŞFEDİYORUZ’

Selçuk Üniversitesi Türk Tarihi ve Kültürü Topluluğu Başkanı Mücahit Akça

Selçuk Üniversitesi Türk Tarihi ve Kültürü Topluluğu Başkanı Mücahit Akça: Türk Tarihi ve Kültürü Topluluğu’nda Orta Asya Türk tarihi, Türk kültürü ve Cumhuriyet tarihi olarak 3 atölyemiz var. Bu atölyeleri açma amacımız gençliğin bu alanlarda bilimsel çalışma yürütme ihtiyacı. Mevcut eğitim sistemimiz içerisinde bu fırsat tam olarak verilmiyor. Atölyelerin çalışmalarından örnek verecek olursak, Türk kültürü atölyemizde çok önemli bir görev yerine getiriyoruz. Neoliberalizm gençliği milli kültüründen koparmaya çalışıyor. Türk tarihi ve kültürüne büyük bir saldırı var. Bunu engellemek için hem Türk kültürünü araştırdığımız ve tartıştığımız çalışmalar yürütüyoruz. Üniversite gençliği bunun gibi bilimsel araştırmalara çok istekli. Çünkü bilim üretiyoruz. Tarihimizden öğrenip geleceğe ışık tutuyoruz. Çağrıcısı olduğumuz Çalışan Gençlik Üreten Türkiye Kurultayı’nda bilimsel çalışmaların arttırılması ve üretim araçların geliştirilmesini de tartışacağız.

Ege Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkanı Esra Açıkyıldız

Ege Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkanı Esra Açıkyıldız: Ege Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu olarak 14 Aralık 2021 tarihinde ekonomik zorluklara karşı gençliğin ne düşündüğünü öğrenmek için yaptığımız anketimize katılan arkadaşlarımızla “Gençlik Geleceğe Nasıl Bakıyor” forumu gerçekleştirdik. Anketimizde en çok aldığımız cevap Türkiye’nin en büyük sorununun ekonomi olduğu. Forumumuzda ülkemizin bir kırılma noktasında olduğunu ve ekonomideki zorlukların son 40 yılda uygulanan sıcak paraya dayalı politikaların bir sonucu olduğuna dair fikirler sunuldu. Türkiye’nin zorluklarla mücadele etme konusunda büyük tecrübeleri olduğu ve ancak devlet öncülüğünde üretime odaklı planlı bir kalkınma modeliyle çıkabileceği fikri vurgulandı.”

SADAKA DEVLETİ OLMAMALIYIZ

Akdeniz Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Kudret Akpınar: İnsanoğlunun üretmeye başladığı andan itibaren medeniyeti geliştirmeye başladığı herkesçe bilinir. Öyleyse, bir süredir üretimden uzak kalmış genç kesimin ülkemizin gelişimine katkıda bulunabilmesi için üretim faaliyetlerinin içinde bulunması yakıcı bir gerekliliktir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk yurdumuzun her hassas anı ve olası sıkıntıları için gençliğin harekete geçmesi gerektiğini birçok hitabı ile vurgular. Bugün içinde bulunduğumuz darlıktan üretimi canlandırarak çıkmak mecburiyetinde olduğumuz bir dönemde gençler, görev bilinciyle varlık göstermişlerdir. Daha birkaç ay öncesinde, üniversite topluluklarında bu konuları gruplar halinde konuşup, tasarlamalarına tanık olmuş birisi olarak diyebilirim ki, 25 Aralık 2021’deki Çalışan Gençlik Üreten Türkiye Kurultayı’nda gençler yalnızca ülkelerine karşı görevlerini yerine getirmeyecekler aynı zamanda geleceklerini kurmak için adımlar atacaklardır. Hiçbir genç arkadaşımızın bu sürece uzak kalmamasını arzu etmekteyim. Bireyler olarak sahip olduğumuz üretebilme yeteneğini toplumsal bir irade haline getirmek için bu tür birleşimlere destek vermek önemlidir. Çalışan Gençlik Üreten Türkiye Kurultayı’nı düzenleyen ve katılımı için canla başla çalışan genç arkadaşlarımızı candan tebrik ediyor, bu önemli kurultaya katılmalarını diğer tüm liseli ve üniversiteli gençlerimize tavsiye ediyorum."

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahir Aydın: “25 Aralık 2021 tarihinde Hacettepe Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde Çalışan Gençlik Üreten Türkiye Kurultayı diye muhteşem bir etkinlik var. 62 üniversite topluluğundan öğrenci arkadaşlarımız da katılacak. Ülkemizde ve dünyada hepimiz aynı sıkıntı ve sorunları yaşıyoruz. Çalışmak güzel şey üretmek çok daha güzel şey. Ama bunun adımları şöyle; her dönemde, her yerde önemli olan bilimdir. Bilim insanların yolunu aydınlatan bir ışıktır. Bilimi insanlar teknoloji olarak değerlendirirler. Teknoloji üretim getirir. Üretim satış getirir, mutluluk getirir bu bağlamda. Her geçen gün daha çok ihtiyaç duyduğumuz konu halkımızın rahatlığı, mutluluğu, iyi bir geçim içerisinde yaşamasıdır. Yüzyılların ilminden süzülmüş bir söz var: En büyük hazine halktır. Ama halkın da tıpkı bir arı kovanı gibi yöneticiler tarafından, devlet tarafından onların bal toplayacağı, çiçek bahçesi oluşturmaları, çalışmalarına ortam sağlamaları gerekir. Özgürlüklerin en güzeli insanın onuruyla yaşamasıdır. Bu onur da herkesin bilgisi ve emeğinin karşılığında elde ettiğini dilediğince harcayabilmesidir. Bu bağlamda ülkemizin önemli özelliklerinden biri de sosyal devlet oluşudur. Sosyal devlet olmak sadaka devleti olmamak demektir. Hepinize başarılar diliyorum. Gelecek sizin, bilginizin, heyecanınızın, gönlünüzün götürdüğü yere gidin. Sevgiyle ve güzellikle kalın.”

Sonraki Haber