7 maç 21 puan: Zirvede Aslan pençesi

Galatasaray, fikstürün zorlu kısmında yakaladığı galibiyet serisi ile şampiyonluk yarışında bir adım öne geçti. Son olarak Alanyaspor'u yenen sarı-kırmızılılar, 26'ncı haftayı lider tamamladı

SÜPER Lig'in 26'ncı haftasında deplasmanda Alanyaspor'u 1-0 yenen Galatasaray, şampiyonluk yolunda keskin bir virajı daha başarıyla döndü. Zorlu müsabakada elde ettiği galibiyetle puanını 54'e yükselten sarı-kırmızılılar, zirvedeki yerini korudu.

BU KEZ SAVUNARAK KAZANDI

Alanyaspor karşısında maça iyi başlayan Galatasaray, Henry Onyekuru ve Mustafa Muhammed'in girdiği pozisyonlarda gole çok yaklaştı. Baskılı futbolunun ödülünü 18'inci dakikada Emre Kılınç'ın golüyle alan sarı-kırmızılı ekip, daha sonra ise defansif bir anlayışa büründü. Özellikle müsabakanın son yarım saatlik zaman diliminde tamamen kendi yarı sahasına çekilen Galatasaray, Alanyaspor'un sağ kanattan ürettiği pozisyonlarda Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera'nın müthiş kurtarışlarıyla galibiyete uzandı.

TERİM'DEN OYUNCULARINA TEBRİK HAKEME ELEŞTİRİ

Galatasaray'ın deneyimli çalıştırıcısı Fatih Terim, Alanyaspor maçından sonra yaptığı açıklamada, böylesine zor bir deplasmandan 3 puanla dönmenin kolay bir iş olmadığını söyledi ve futbolcularını kutladı. Müsabakanın ilk devresinde bir penaltılarının verilmediğini, Alanyaspor forveti Babacar'ın da kırmızı kartla oyundan atılması gerektiğini savunan Terim, "Kırmızı kart pozisyonu var. Orada Luyindama'nın kafasına değil Babacar'ın ayağının nereye kalktığına bakmak lazım. Biz bunu yaşamıştık derbi maçında. Ben çıkıp kırmızı kart doğru, demiştim" değerlendirmesinde bulundu. Maçın hakemi Zorbay Küçük ve Video Yardımcı Hakem (VAR) odasında görevli Emre Malok'u eleştiren Terim, şunları kaydetti: "Ceza yemek istemiyorum ama şöyle bir şey aklıma geliyor. Maça genç bir hakem veriyorsunuz, çok güzel. Dördüncü hakemi de genç veriyorsunuz, daha evvel Süper Lig'de görmeye alışkın değiliz... Bu yetmiyormuş gibi VAR'a Süper Lig'de düdük çalmaya alışkın olmayan bir hakem koyuyorsunuz. Haftanın en kritik maçı Galatasaray-Alanyaspor maçı değil mi? Bu nasıl bir anlayış? Ben hayretler içerisindeyim."

16 GOL 21 PUAN

Süper Lig'in 19'uncu haftasında Vodafone Park'ta Beşiktaş'a 2-0 kaybettikten sonra yenilgi yüzü görmeyen Galatasaray, sahaya çıktığı son 7 maçı kazandı. Fatih Terim'in öğrencileri bu süreçte sırasıyla Denizlispor, Yeni Malatyaspor, Gaziantep Futbol Kulübü, Başakşehir Futbol Kulübü, Fenerbahçe, Kasımpaşa ve Alanyaspor'u mağlup etti. Galatasaray, puan tablosunun ilk basamağına yükseldiği bu bölümde güçlü rakiplerini mağlup ederken savunması ile de dikkatleri çekti. 7 maçlık seride rakip fileleri 16 kez havalandıran Galatasaray, kalesinde ise sadece 3 gol gördü. Sarı-kırmızılılar genel tabloda da gol averajıyla önemli bir başarıya imza attı. Süper Lig'deki 25 maçında 50 gol atarak maç başına 2 gol ortalaması yakalayan Galatasaray, kalesinde yalnızca 19 gol gördü. Fatih Terim'in ekibi, sezonun geride kalan kısmında ligin en az gol yiyen takımı olarak kayıtlara geçti.

ALANYASPOR HAYRAN BIRAKTI!

TEKNİK Direktör Çağdaş Atan idaresindeki Alanyaspor, Galatasaray karşısında oynadığı futbolla taraflı tarafsız tüm futbolseverlerden alkış aldı. 90 dakikanın büyük bölümünde topa hakim olan Akdeniz ekibi, bu alanda yüzde 72'lik bir oran yakaladı. Galatasaray kalesine 24 şut atan Alanyaspor, 634 isabetli pas kaydetti. Turuncu-yeşilliler paslarında yüzde 89'luk isabet oranı yakaladı.

TAYFUR BİNGÖL 'CAFU' GİBİ

Alanyaspor'un 28 yaşındaki sağ beki Tayfur Bingöl, Galatasaray karşısında arı gibi çalıştı. Hücum bindirmeleriyle önce Ömer Bayram'ı sonra da Martin Linnes'i çaresiz bırakan Tayfur, Galatasaray kalesi önünde Alanyaspor'un ürettiği gol pozisyonlarına katkı sundu. Topa hükmetmesi ve bitmek bilmeyen enerjisiyle futbolseverlere Brezilyalı efsane oyuncu Cafu'yu anımsatan Tayfur Bingöl, bu performansıyla milli takımımızın aday kadrosuna da göz kırptı.

Sonraki Haber