7 yıllık destan 'Zaferi üst aşamaya taşıma zamanı'

Tekgıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, Cargill zaferine ilişkin açıklama yaptı. Cargill'in artık işçisinin tercihine saygı göstermesi gerektiğini vurgulayan Türkel 'Gelin bu çoğunluk tespitini kabul edin ve tüm enerjimizi barış ve huzur ortamında üretim yapmak için harcayalım.' dedi

Tekgıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, Bursa'da sendikalı oldukları için işten atılan 14 Cargill işçisinin zaferle sonuçlanan bin 280 günlük direnişine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Türkel, Cargill Türkiye'de çalışan işçiler bundan tam 7 yıl önce anayasanın verdiği örgütlenme hakkını kullanarak sendikalı olduklarını hatırlattı ve şöyle sürdürdü: “Sendikamız, Çalışma Bakanlığı'ndan önce yetkiyi almış ancak Bakanlık kayıtlarındaki bir hatadan dolayı yetkimiz düşmüştür. Bu sürecin ardından Cargill'de de durum pek çok iş yerindeki gibi oldu ve sendikamıza üye oldukları için 14 işçi işten atıldı. İşten atıldıkları tarihten bugüne sendikamıza ve mücadelelerine karşı inançları ve kararlılıkları bir gün olsun sarsılmayan Cargill direnişçilerini ve bugün sendikamızı bir kere daha tercih ederek, sendikal örgütlenmeye olan bağlılıklarını gösteren, fabrikadaki işçi kardeşlerimizi yürekten kutluyoruz. 7 yıl süren örgütlenme mücadelesi ve bin 280 günlük direniş boyunca hukuktan, demokrasiden ve saygıdan taviz vermeden sürdürülen mücadele işçi sınıfı tarihindeki saygın yerini almış ve örnek olmuştur.”

'İYİ NİYETİMİZİ GÖSTERDİK'

Artık zaferi üst aşamaya taşıma vakti geldiğini vurgulayan Türkel “Cargill'de fabrikada çalışan işçilerin çoğunluğu sendikamıza olan güvenlerini göstererek yeniden üye olmuş ve Çalışma Bakanlığı, 12 Ekim 2021 tarihinde sendikamızın işyerinde yeter sayıda üyesi olduğuna hükmederek, çoğunluk tespitini vermiştir. Bundan sonraki sürecin hem sendikamız hem de işyerimiz için sağlıklı yürümesi ve demokratik işleyişin tesisi adına biz bir adım attık ve fabrika kapısındaki direniş çadırını kaldırdık. Bu bir iyi niyet göstergesidir.” ifadelerini kullandı. Türkel, Cargill'i işçinin tercihine saygı göstermeye çağırdı: “Biz Tekgıda-İş Sendikası olarak Cargill Türkiye yönetimine, tüm üyelerimiz adına elimizi uzatıyoruz. Gelin bu işyerinde karşılıklı haklara ve hukuka saygılı bir yapıyı birlikte kuralım! Gelin bu çoğunluk tespitini kabul edin ve tüm enerjimizi barış ve huzur ortamında üretim yapmak için harcayalım. Tekgıda-İş Sendikası ve Cargill olarak kalıcı ve demokratik bir endüstriyel ilişkinin tesisi için ilk adımı atalım.”

Sonraki Haber