8 kişi ölmüştü! O eylemi HAMAS üstlendi

İzzeddin el-Kassam Tugayları İsrail Hayfa'da meydana gelen ve 8 kişinin öldüğü olayı düzenlediğini açıkladı.

İsrail'in önemli kentlerinden biri olan Hayfa'da 8 kişinin öldüğü eylemi HAMAS'ın silahlı kolu İzzeddin el-Kassam Tugayları üstlendi.

Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada, "Şehit İzzeddin el-Kassam Tugayları, Kassam mücahitleri Muhammed Raşid Misk ve Ahmed Abdülfettah el-Haymuni tarafından gerçekleştirilen kahramanca ‘Yafa’ operasyonunun sorumluluğunu ilan ediyor.” denildi.

OLAY NEDİR?

İsrail'in büyük kentlerinden biri olan Hayfa'da dün akşam saatlerinde iki kişi hafif raylı sistem istasyonuna ateş açmıştı.

İsrail'ide yayın yapan Haaretz'in haberine göre istasyona ateş açan kişiler öldürülmüştü.

Yetkili makamlardan yapılan açıklamalara göre yaşanan saldırıda 8 kişi öldürülmüştü. Yaralananlardan 5'inin durumunun ağır olduğu bildirilmişti.

POLİS VE ASKER BİR ŞEY YAPAMADI

İsrail Polisi iki saldırganın Kudüs Bulvarı'ndaki hafif raylı sistem istasyonuna ateş açtığını ve bölgede bulunan bir yoldan geçen ve bir güvenlik görevlisi tarafından vurularak öldürüldüğünü söyledi ve büyük polis ve IDF terörle mücadele birimi güçlerinin bölgeyi taradığını eklemişti.

Tel Aviv Bölge Komutanı Haim Sargrof, olay yerinde başka saldırgan olmadığını ve öldürülen iki kişinin İsrail vatandaşı olmadığını açıklamıştı.

Öte yandan saldırganların polisin ya da askerin değil olay yerinde bulunan sivillerin etkisiz hale getirdiği öne sürülmüştü.

İsrail'in Kanal 12 televizyonu, silahlı saldırının Yafa kentinde iki ayrı meydanda düzenlendiğini bildirmişti.

BAKAN'DAN SÜRGÜN ÖNERİSİ GELMİŞTİ

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu akşam Yafa'daki silahlı saldırının işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentinde yaşayan 2 Filistinli tarafından düzenlendiğini belirtmişti.

Saldırıyı gerçekleştiren Filistinlilerin ailelerinin El Halil'deki evlerinin yıkılmasını talep eden Smotrich, bu ailelerin de Gazze'ye sürülmesini istemişti.

Smotrich, söz konusu Filistinli ailelerin Gazze'ye sürülmesi önerisini katılacağı kabine toplantısında da önereceğini kaydetmişti.

EL HALİL KENTİNE BASKIN YAPILMIŞTI

Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail ordusu saldırı sonrası Halil kentini kapalı askeri alan ilan ederken, kentin girişlerini kuşattı, mahallere baskınlar düzenlemişti.

Halil kentinin kuzeyindeki Halhul Köprüsü yakınında duran bir grup gence İsrail güçlerinin gerçek mermiyle ateş açması sonucu gençlerden biri yaralanmıştı.

Sonraki Haber