8 yaşındaki Şeyma ipte asılı halde bulunmuştu: Savcı takipsizlik verdi, bakanlık itiraz etti

Ocak 2024'te evinin önündeki ipte asılı bulunan ve cinsel istismara uğradığı iddia edilen Şeyma S. ile ilgili yürütülen soruşturmada Cumhuriyet Başsavcılığınca takipsizlik kararı çıkmıştı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı karara itiraz etti.

Batman'ın Kozluk ilçesinde Ocak 2024'te, evinin önündeki ipte asılı bulunan 8 yaşındaki Şeyma S., ailesi tarafından hastaneye kaldırılmıştı. İpte asılı bulunmasının ardından Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan Şeyma S. ile ilgili yürütülen soruşturmada, Cumhuriyet Başsavcılığınca takipsizlik kararı verilmişti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, soruşturmada verilen takipsizlik kararına itiraz etti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın talimatı üzerine bakanlık avukatları, takipsizlik kararının kaldırılması ve soruşturmaya devam edilmesi talebiyle itirazda bulundu.

ŞEYMA'YA NE OLDU?

Olay 7 Ocak 2024'te Batman'ın Kozluk ilçesinde meydana geldi. Evinin önündeki ipte asılı bulunan 8 yaşındaki Şeyma S., ailesi tarafından hastaneye kaldırıldı. Şeyma S.'nin ailesi çocuğun ipte asılı olmadığı, oyun oynarken asma dalına dolandığı ve o dalın boynunu kestiği yönünde ifadelerde bulundu. Hastanede tedavi gören Şeyma S. bu olaydan sonra engelli kaldı.

Olayın ardından cinsel istismar iddiaları gündeme gelirken, sosyal medyada bu durum tepki çekti. Adli Tıp Kurumu'nun raporu basına yansıdı.

Raporda, "Posteir Fonix bölgesinden alınan sürüntü örneğinden hazırlanan preparatın mikroskobik incelemesinde az sayıda sperm hücresi görüldü. Olay yerinden alındığı bildirilen erkek çocuk atletinden alınan lekelerden (leke 1,2,4,5) siyah tişörtten alınan lekelerden (leke 1,2,3,4) hazırlanan preparatların mikroskobik incelemelerinde sperm hücresi görüldü. Örneklerin meni içerdiği tespit edildi" ifadelerine yer verildi.

Yaşanan gelişmelerin ardından olaya ilişkin dosyanın 26 Nisan 2024’te alınan ek bir raporla 'somut delil yoktur' denilerek kapatıldığı belirtildi.

TAKİPSİZLİK KARARI VERİLMİŞTİ

Batman Cumhuriyet Başsavcılığından, 9 Ocak 2024'te olaya ilişkin yapılan açıklamada, şu bilgiler verilmişti:

"7 Ocak 2024'te Kozluk ilçesindeki evlerinin önünde ipte asılı olarak ailesi tarafından bulunan mağdur kız çocuğunun tedavisine Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde devam edilmektedir. Soruşturmayla ilgili tüm deliller ivedi bir şekilde toplanmış olup, bazı yerel basın organlarının sosyal medyalarında iddia edildiği üzere olayla ilgili bu aşamada gözaltına alınan kimse bulunmamaktadır. Soruşturmaya konu intihar olayının nedenine ilişkin araştırmaya Kozluk Cumhuriyet Başsavcılığınca titizlikle devam edilmekte olup, soruşturma tüm yönleriyle devam etmektedir."

Soruşturma sonucunda başsavcılık takipsizlik kararı vermişti.

Sonraki Haber