‘9 avroluk biletin geleceği yok’

Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner yaptığı bir açıklamada 9 avroluk ulaşım biletinin geleceğinin olmadığını söyledi. Açıklama sonrası tepkiler çığ gibi büyüdü.

Hür Demokrat Parti (FDP) merkezinin önünde eylem düzenlendi. Eylemde hazır bulunan Sol Parti Federal Meclisi üyesi Pascal Meiser, Lindner'ın açıklamalarını eleştirdi. Meiser, "Bay Lindner'ın sürekli olarak ülkedeki ruh halini yanlış değerlendirmeyi bu kadar güvenilir bir şekilde başarması dikkat çekicidir" ifadelerini kullandı. Lindner, anketlerde insanların büyük bir çoğunluğunun 9 avroluk biletten memnun olduğunu belirtti.

 Lindner, yüksek enflasyonun birçok insan için zor bir durum olduğunu ve bu nedenle büyük bir yardım paketinin şimdiden bir araya getirildiğini söyledi. Ancak yerine getirilemeyecek isteklerin de olduğunu belirten Lindner, “Ücretsiz yerel ulaşım uygun değil ve sürdürülebilir olmaz” dedi.

 Haziran ayı başında, güncel ekonomik gelişmeler doğrultusunda vatandaşların sırtındaki ekonomik yükü hafifletme amacıyla 3 aylık süre için 9 avroluk bilet uygulamasına geçilmişti.

Sonraki Haber