Ucuz enerji = her şeyde ucuzluk

Üretim Devrimi Kurultaylarının son adresi Çankırı'nın Kurşunlu ilçesi oldu. Vatan Partisi Lideri Perinçek, hem üreticilerin sorunlarını dinledi hem de partisinin çözüm önerilerini anlattı. Köklü çözüm için üreticilerin hükümetini kurma kararlılığı vurgulandı.

Vatan Partisi'nin yurt genelinde topladığı Üretim Devrimi Kurultayları'nın 96'ıncısı Çankırı'nın Kurşunlu ilçesinde düzenlendi. Kurşunlu Belediyesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezinde toplanan Kurultay'da Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in yanı sıra, Kurşunlu Ziraat Odası Başkanı Faik Dereli, Kurşunlu Bal Üreticileri Birliği Başkanı ve Eski Kurşunlu Belediye Başkanı Ahmet Şükrü Kanat, veteriner hekim Hüseyin Yıldırım ve iş insanı Kadir Şahin konuşma yaptı. Vatan Partisi Kurşunlu İlçe Başkanı Mehmet Çeküç'ün açılış konuşmasını yaptığı etkinliği, İl Başkanı Süleyman Karataş yönetti.
Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek konuşmasında şunları söyledi:
"Bugün 96'ıncı kurultayımızı yapıyoruz. Türkiye'nin her yerinde bütün üreticilerin sorunları aynı. Tohum fiyatları, mazot fiyatları, üretimde kullanılan girdilerin maliyetleri yükseliyor. Üreticimiz zorluklarla karşılaşıyor, üretme ateşleri sönüyor. Cumhurbaşkanımız 'Ekmedik bir dönüm yer bırakmayın." diyor. Çiftçi de 'ben nasıl ekeceğim' diyor.

Kurultayın ardından Vatan Partisi'ne üye olan vatandaşlara Genel Başkan Doğu Perinçek tarafından rozet takıldı.

'ONLAR KAMBUR DEDİ BİZ BAŞ TACI YAPACAĞIZ'

"Turgut Özal’ın 'Köylü Türkiye’nin sırtında kambur.' sözüyle bu noktaya geldik. Atatürk ne demişti? 'Köylü milletin efendisi.' Köylünün, çiftçinin efendi olduğu noktadan, kambur olduğu noktaya geldik. Siz mallarınızı Amerika’da, Avrupa’da, Japonya’da satacaksınız dendi. Tam tersi oldu. Amerika, Avrupa Türkiye’ye malını sattı.
"Onlar çiftçiye kambur demişti, biz üretici baş tacı diyeceğiz. Baş tacı nasıl yapılır? Ucuz mazot, ucuz tohum, ucuz ilaç sağlayarak. Türkiye buradan ancak böyle çıkar. Bu yüzden Vatan Partisi olarak ana sloganımız 'Üretici Baş Tacıdır.'
"Türkiye bir karar noktasına geldi. Türkiye bu şekilde devam edemez. Türkiye 500 milyar dolar borca girdi. Türkiye’ye haciz geliyor borçlarını ödeyemediği için. Onun için üreticiyi kambur ilan eden bu sistem bitmiştir. Üretici tekrar baş tacı olacak, Türkiye kaynaklarının önemli bir kesimini ucuz mazota, gübreye, yeme tahsis edecek. Türkiye bu parayı siz üreticilere mi akıtacak bankalara mı akıtacak? Geçen yıl bankaların kârı 81 milyar liraydı. Bu yıl bankaların kârı şimdiden 3 katı. Sistem sizi batırıyor, bankaları çıkartıyor.
enflasyon böyle
indirilir!
"Türkiye enerji ihtiyacını nereden sağlıyor? Komşularımız Rusya, İran, Azerbaycan, Irak, Suriye petrol/doğalgaz üretiyor. Çok şanslıyız. ABD'nin dümen suyunda olursan Rusya’dan İran’dan Irak’tan ucuz mazot/doğal gaz alamazsın. İran’a gidip geliyoruz. İran buna hazır. İran’da mazot 2 liranın altında. Hadi biz aldık, 1 lira da vergi versek, 3 liraya alsak ne olur? Öyle millete nasihat vermekle olmuyor. Traktörüne mazot dolduramazsa, tohum atamazsa nasıl ekecek?
“Enflasyon nasıl indirilir? Ucuz enerji sağlarsanız her şeyin fiyatı düşer. Ucuz enerji eşittir ucuz domates, ucuz patlıcan, her şeyde ucuzluk. Ucuz enerji için dışarıda komşularımızla işbirliğini sağlayacağız, içeride de elektrik şirketlerini kamulaştıracağız.
"Sayın Cumhurbaşkanımız İran görüşmesini iptal etti. Çok yanlış. İsrail’e gideceğimize İran’a gidelim. İsrail sözde Kürdistan'ı kurmaya kalkıyor. Onların baş politikası. İsrail bizim dostumuz değil. ABD ile birlikte topraklarımızı bölmek istiyor. Bu yanlış dış politikalardan Türkiye’nin yararına dış politikalara dönmemiz gerekiyor.
"Türkiye zincirlerini kırmaya, ABD'nin kontrolünden çıkmaya başladı. Dünyada yeni bir çağ yükseliyor Asya’dan. Asya ülkelerinin ekonomisi yükseliyor, Türkiye yükseliyor. Türkiye’nin bu yöne doğru bir karar alması lazım.

'DESTEKLER ÜRETİME GÖRE VERİLMELİ'

"Türkiye’de yanlış bir tarıma destek politikası yürütüldü. Dönüm başına destek, tembelliğe destek. Bu şekilde üretimin geliştirilmesi mümkün değil. Geliyor o arazinin sahibi parayı alıyor. Üretimle alakası yok. Üretime göre destek gelse, bu üreticiye destektir, üretimi şahlandırır.
"Arazilerin bölünmesi de çok önemli. Miras nedeniyle küçük küçük parçalara bölünüyor ve o küçük parçalarda verimli tarım yapamıyoruz. O bakımdan bu bölünmelere karşı en büyük çözüm kooperatifçiliktir. Kooperatifçilik olsa aynı zamanda tasarruf da olacak. Her yerde görüyoruz bir köyde 40 traktör var. Halbuki o köyün arazisi için 5 traktör yeter. 35 traktör israf oluyor.
"Biz siyasetten korkarsak, siyasetten başka çözüm bulmaya çalışırsak hiçbir şey yapamayacağız. Biz sizi buraya siyasete katılmaya davet etmeye geldim. Türkiye’nin kaynakları kime gidecek, siyasette buna karar veriliyor. Ben size dürüst davranmak zorundayım. Yarın gideceğiz, Vatan Partisi’ne kaydımızı yapacağız. Güler yüzlerinizle, dürüstlüğünüzle, namusunuzla, samimiyetinizle bana umut verdiniz. Kurşunlu’yu hiçbir zaman unutmayacağım.

Kurultayın ardından Vatan Partisi'ne üye olan vatandaşlara Genel Başkan Doğu Perinçek tarafından rozet takıldı.

'ÜRETİCİLERİN HÜKÜMETİNİ KUTLAYACAĞIZ'

"Vatan Partisi hükumet olma kararında olan bir partidir ve günlerimiz gelmiştir. Çünkü Türkiye’de üretim programına sahip tek parti Vatan Partisi. Vatan Partisi hükümette yer alma iddiasında bir partidir. Biz hiçbir zaman PKK ve FETÖ ile yan yana gelmeyeceğiz. Bu nedenle CHP ve İYİ Parti yönetimlerine sesleniyoruz. HDP’ye el uzatmayın!
"Ak Parti ve MHP 2015’ten bu yana ABD’den ayrılıyor. PKK ve FETÖ ile mücadele ediyorlar. Ama bunun yetmediğini görüyoruz. İran, Suriye, Ukrayna ve ekonomi politikalarını doğru bulmuyoruz. Dolayısıyla Ak Parti ve MHP’yi Türkiye cephesinde görmekle beraber, onlara da önerilerimiz var. Üreticilerimizin yanında kararlı olarak saf tutmak, sıcak para komisyoncularından ve borsa vurguncularından el çekmek. Göreceksiniz birkaç yıl sonra yine geleceğiz, orada üreticilerin hükümetinin kurulmasını hep beraber davullarla zurnalarla kutlayacağız."

'UZUN VADELİ VE FAİZSİZ KREDİ İSTİYORUZ'

Kurşunlu Ziraat Odası Başkanı Faik Dereli şunları söyledi:
Çiftçilerimizin topraklarının birleştirilmesi lazım. Bu topraklar birleştirildiği zaman devletten aldığı destekten yararlanarak Türkiye’ye hizmet edeceklerdir. Bölgemizde yapılacak barajın bir an önce bitmesi ve sulamanın arttırılması gerekmektedir. Devletimizin farklı ürünlerin yetişmesine destek vermesi gerekmektedir. Sadece arpa-buğday ekimiyle olmuyor. Desteklerin tamamen karşılıksız bir hale getirilmesi gerekiyor. Zor durumda olan çiftçilerimiz bankalardan krediler alıyor. Çiftçilerin bu kredileri ödeyebilmesi için uzun vadeli ve faizsiz kredilerin yayılması gerekmektedir. Devletimiz bize destek verirse, ekilmemiş tek bir karış bile toprak bırakmayacağız. Bu etkinliği düzenleyen Vatan Partisi’ne teşekkür ediyorum.

ÇANKIRI'NIN TUZ MAĞARASI

Perinçek: "Çankırı'nın tuz mağarasını gündemimize alacağız. Oranın turist çekmesi için gerekli araştırmaları ve çalışmaları yapacağız ve sizi de bu konuda bilgilendireceğiz. Artık dünyada rağbet kaya tuzunda."

'ARICILARA ŞEKER DESTEĞİ ARTIRILMALI'

Kurşunlu Bal Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Şükrü Kanat, bal üreticilerinin sorunlarını anlattı: "Bölgemizde arıcılığın çok büyük bir önemi var. Arıcılığı korumak için Kurşunlu Bal Üreticileri Birliğini kurdum. Biz Kurşunlu’da 1200 rakımda yerleşik arıcılık yapıyoruz. Balımız uluslararası yarışmada onca ülke arasında birincilik ödülü aldı. Türkiye’de arıcılarımızın büyük sorunları var. Arıcılarımız öyle sıkıntılar yaşıyorlar ki, 3-6 ay ailelerini göremeyen arkadaşlarımız var. Çadırda kalıyorlar. Su yok, elektrik yok. Gezgin arıcılarımız tüm bitkilerin çiçek açma döneminde taşınmak zorundalar. Arıcılarımız artık gezicilik yapamadığı için Türkiye’de arıcılık yok olmaya başlıyor. Biz sayın yetkililerden, arıcılarımıza bu konuda yardım etmesini istiyoruz. Şeker ihtiyacı bu sene çok büyük sıkıntı yaratmıştır. Bakanlığın desteğiyle tüm arıcılara kovan başı 3 kg şeker desteği yapılmıştır. Bu yetersiz. Bakanlıktan da ricamız şeker kotamızın biraz daha arttırılması, arılarımızın daha iyi beslenmesinin sağlanmalıdır."

'YEM ÜRETİMİNDE BÜYÜK SIKINTI VAR'

"Son iki yıldır ülkemizde büyük bir kuraklık oldu. Son bir yıl içinde hayvanlarımızı beslemede sıkıntılarımız var. Mevcut durumda vatandaş hayvanlarını azalttı. Bir hayvanın yıllık yem masrafı 10 bin lirayı geçiyor. Çalışabilecek durumda olanlar bölgeyi terk ettiği için ana yem, baba yem ve kesik yem üretiminde büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Baraj yapıldığı zaman kendi hayvanımızın yemini bile karşılayamayacak duruma geleceğiz. Tarla ekme meselesi tamamen bittiği için hayvancılar, hem yemini, hem samanını dışardan alarak cebindeki tüm parayı bitirdi."

PARİS'TE VATAN PARTİSİ İLE TANIŞMA HİKAYESİ

Kurultaya katılan traktör bayisi sahibi ve iş insanı Kadir Şahin, 2005'te Paris'te yaşadığı bir anısını anlattı:
"2005 yılında Paris'teyim. Gezerken meydanda bir grubun ellerinde Türk bayrağıyla eylem yaptıklarını gördüm. Yanımda köylülerimiz de var. Gittik yanlarına. Meğer Doğu Perinçek İsviçre'de konuşma yapmış, 'Ermeni Soykırımı yalandır' demiş, hapis cezası vermişler, o da paraya çevrilmiş. Biz sağ kökenliyiz, MHP'den, Ülkü Ocakları'ndan yetişmeyiz. Doğu Perinçek'e kızıyoruz, 'sosyalist, komünist' diyoruz. Ermeni tasarısı konusunda çok güzel şeyler yaptı. O zaman 'bu parayı biz ödeyelim' dedik. Bize parayı ödetmediler. Türkiye'ye döndük. 1,5 ay sonra İşçi (Vatan) Partisi'nden 3 kişi geldi. Teşekkür ettiler. 'Bizim Türk milliyetçilerinden daha milliyetçi Doğu Bey' dedim."

Sonraki Haber