AB çip tedariki konusunda ABD ve Asya ile rekabeti hedefliyor

AB, 47 milyar dolarlık Avrupa Çip Yasası'nın onaylanmasının ardından yarı iletken tedarik sorununu aşmayı hedefliyor.

Kısa bir süre önce onaylanan Avrupa Çip Yasası, bloğun yarı iletken tedarikini güvence altına almasına, kendi kendine yeterliliğini sağlamasına ve teknoloji konusunda ABD ve Asya ile rekabet etmesine yardımcı olmayı amaçlıyor.

Yarı iletkenler, küresel bir kıtlığın büyük otomobil üreticileri ve elektronik üreticileri için tedarik sorunlarına yol açmasının ardından dünya hükümetleri için çetrefilli bir konu haline gelmişti. Alınan yeni kararlar kapsamında Avrupa, yabancı şirketlere bağımlılığını azaltmak için tedarik zincirini daha fazla kontrol etmeye çalışacak.

Küresel rekabette ABD ve Asya'yı yakalama hedefi

Avrupa Çip Yasası olarak adlandırılan girişim, bloğun teknoloji konusunda ABD ve Asya ile rekabet etmesine yardımcı olmayı, dünyadaki elektronik ürün ve cihazların arkasındaki kritik bir teknoloji parçası üzerinde kontrolü sağlamayı amaçlıyor. AB Parlamentosu ve 27 üye ülke Salı günü mevzuat üzerinde anlaşmaya vardı. Yapılan açıklamada, yeni kuralların AB'nin yarı iletkenlerdeki küresel pazar payını 2030 yılına kadar %10'dan %20'ye çıkarmayı hedeflediği belirtildi.

Avrupa Çip Yasası'nda neler var?

Sonraki Haber