ABD basını: Ukrayna askerleri yardım isteyen yaralı Rus askerini öldürdü

ABD basını, Ukrayna askerlerinin teslim olan yaralı bir Rus askerini öldürdüklerini aktardı. Gazetede, 'Bir askerin tıbbi yardım için yalvardığını o sırada Ukraynalı bir askerin gelip Rus askerini öldürdüğü' ifade edildi.

New York Times gazetesi, Ukrayna'daki uluslararası gönüllü taburu Chosen’in, Ukraynalı askerlerin tıbbi yardım isteyen yaralı bir Rus esir askeri başından vurarak öldürdüğünü bildirdi.

Gazete, "Yaralı ve silahsız bir Rus askeri, neredeyse tamamen yıkılmış bir siperden sürünerek geçerek, bir Amerikalı liderliğindeki uluslararası gönüllülerden yardım istedi.

O birlikteki Alman sağlık görevlisi Caspar Grosse, askerin bozuk İngilizce ve Rusça karışımı bir dille tıbbi yardım için yalvardığını gördüğünü söyledi. Alacakaranlıktı. Bir ekip üyesi bandaj aradı.

Bay Grosse, tam o sırada bir askerin topallayarak gelip silahını Rus askerinin gövdesine ateşlediğini söyledi. Adam yere yığıldı, hala nefes alıyordu. Başka bir asker ateş etti — 'sadece kafasından vurdu,' diye hatırlıyor Bay Grosse bir röportajda."

Gazetede yer alan haberde, 'Ukrayna'daki uluslararası gönüllü birliğin sağlık görevlisi Caspar Grosse, Zeus lakabıyla bilinen bir asker arkadaşının bir Rus esiri infaz ettiğini anlatmasının ardından ekim ayında bu günlük yazısını yazdığını' yer aldı.

Günlükte, "Bugün iyi bir arkadaş, bağlı bir mahkumu isteyerek idam etti. Mahkum, ceketi omuzlarına atılmış halde, o zamanlar siperde bir harmanlama yaparken, Zeus arkasından geldi ve onu defalarca kafasının arkasına vurdu." yazıyor.

Sonraki Haber