ABD Başkanı Biden'dan rakibi Trump'a: 'Onu hapse atmalıyız'

ABD Başkanı ve 2024 seçimlerinde Demokrat başkan adayı Joe Biden,konuşmasında rakibi Donald Trump'ın hapse atılması gerektiğini ifade etti. Trump sözcüsünden yanıt gecikmezken, Biden cephesinden ise Biden'ın 'gerçekten' hapis çağrısında bulunmadığı belirtildi.

ABD Başkanı Joe Biden, başkanlık seçimlerine 14 gün kala New Hampshire’deki konuşmasında eski ABD başkanı ve Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump’ın demokrasiye "tehdit" oluşturduğunu ifade ederek, "Onu hapse atmalıyız." dedi.

'TRUMP'I HAPSE ATMALIYIZ'

ABD Başkanı Joe Biden, seçime sayılı günler kala New Hampshire’deki seçim ofisinde Demokratlarla bir araya geldi. Destekçilerine seslenen Biden, eski ABD başkanı ve Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump’a ilişkin eleştirilerini sürdürdü. Trump’ın demokrasiye "tehdit" oluşturduğunu ifade eden Biden, "Onu hapse atmalıyız." dedi. İfadelerinin ardından alkışlanan Biden, ifadelerini düzeltmeye çalışarak "Siyasi olarak dışarda tutmalıyız. Yapmamız gereken bu." dedi.

Trump’ı ABD Anayasası’nın güvencelerini hiçe saymak istediğini kaydeden Biden, "Trump'ın Demokrat aday Kamala Harris'i yenmesi halinde demokrasimiz tehlikede." dedi. Trump, 2016 yılında yapılan Başkanlık seçim kampanyası kapsamında yaptığı mitinglerde rakibi Hillary Clinton’a atıfta bulunarak "hapse atın" ifadelerini kullanmıştı.

'BIDEN VE KAMALA DEMOKRASİMİZ İÇİN GERÇEK BİR TEHDİT'

Trump’ın kampanya sözcüsü Karoline Leavitt, Biden'ın sözlerine yanıt vermekte gecikmedi. Leavitt, "Biden, gerçekleri söyledi. Biden ve Kamala Harris’in planı başından beri rakipleri Trump'ı adil bir şekilde yenemedikleri için siyasi olarak zulmetmekti. Biden ve Kamala demokrasimiz için gerçek bir tehdit. Kamala Harris’i Biden’ın bu utanç verici açıklamalarını kınamaya çağırıyoruz." dedi.

Biden'a yakın bir isim ise, The New York Post'a yaptığı açıklamada Başkan'ın sonradan yaptığı yorumun Trump'ın 'gerçekten' hapse atılması çağrısında bulunma niyetinde olmadığı anlamına geldiğini kaydetti.

Öte yandan Biden daha önce de Trump'ın hukuki sorunlarına alaycı bir şekilde atıfta bulunmuş ve geçen hafta Pensilvanya'da yaptığı bir konuşmada "Sanırım Trump hapse girmemek için kaçıyor." demişti.

Bu Mayıs ayının başlarında Donald Trump, sus payı davasıyla ilgili ticari kayıtlarda sahtecilik yaptığı gerekçesiyle 34 suçtan suçlu bulunmuştu. Bir Demokrat olan Manhattan Bölge Savcısı Alvin Bragg'in Trump'ı mahkum ettirmesinin ardından, eski başkanın duruşması 26 Kasım'a ertelenmişti.

Sonraki Haber