ABD ile stratejik ortaklık masalı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "ABD Başkanı, dostluğun yalan, stratejik ortaklığın masal olduğunu ayan beyan göstermiştir. S-400’ü aktif hale getirmek, F-35'te ödediğimiz paraları tahsil etmek ilk işimiz olmalı” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, ABD’nin yeni başkanının, seçim kampanya döneminde Ermeni lobilerinin gözüne girmek, siyasi desteklerini almak niyetiyle sözde soykırımı tanıyacağını duyurduğunu hatırlattı. Bahçeli, “Sonunda lobilerin oyuncağı, diasporanın tutsağı olduğunu 24 Nisan günü tarih cinayeti işleyerek, yalana sımsıkı sarılarak ispat etmiştir. Biden’ın, 24 Nisan 2021 tarihli yazılı açıklaması tarihe kara bir leke gibi düşmüş, Türkiye-ABD arasındaki diyalog köprülerini dinamitlemiştir” ifadelerini kullandı.

‘BİDEN’IN BEYANI HÜKÜMSÜZDÜR’

“Türk milletine sözde soykırım gölgesi düşürmek, mazisi toplu cinayetlerle, katliamlarla ve neden olduğu insani felaketlerle dolu bir ülkenin harcı değildir, haddi değildir, hakkı değildir” diyen Bahçeli, şöyle sürdürdü:

“Biden’ın sözde soykırım beyanı Türk milleti nezdinde hükümsüzdür, yazılı açıklaması yalnızca kağıt parçasından ibarettir. Biden iftira kampanyasına kurşun askerlik yapmakla kalmamış, bir de Konstantinopolis ibaresini kullanmıştır. Osmanlı İmparatorluğu’nda böyle bir isimlendirmeyle anılan bölge veya bir şehir yoktur. Konstantinopolis sayfası 568 yıl önce kapanmıştır. Bay Başkan, Beyaz Saray’da Cumhur İttifakı’nı nasıl yıkarım, zillet ittifakını nasıl kollarım, Türk tarihini nasıl karalarım diye hesap yapmayı bırak ve şunu aklından çıkarma ki, Türk milletine sözde soykırım iftirası atacak en son ülke bile siz değilsiniz. “

‘EMPERYALİZMİN SORGUYA ÇEKİLME DÖNEMİ BAŞLADI’

Haklının güçsüz, güçlünün haksız olduğu dönemlerin kepenk indirdiğini, emperyalizmin tarih mahkemesinde sorguya çekilme dönemi başladığını bildiren Bahçeli, şu fadeleri kullandı: “Dünya artık eski dünya değildir. Bize soykırım çamuru atan Biden ve zihniyeti; Vietnam’da, Kore’de, Kamboçya’da, Laos’ta, Hiroşima’da, Nagazaki’de soykırım tüneline soktukları milyonlarca masumun öncelikle hesabını versinler, sonra konuşsunlar. Irak’ta bir milyon Müslüman’a, Afganistan’da 1,5 milyon mazluma kast ettiklerini, ucu bucağı görülmeyen ölüm tarlaları açtıklarını, kadınlara tecavüz edip küçücük çocukları mezara gömdüklerini kabul edecek ve bunun da bedelini ödeyecek onuru göstersinler, sonra ahkam kessinler.”

‘YOLUMUZDAN DÖNMEYECEĞİZ’

ABD Başkanının, sözde soykırım suçlamasıyla müttefiklik hukukuna onarımı uzun yıllar alacak ağır bir hasar verdiğini ifade eden Bahçeli, “Bize göre, ABD ile ilişkiler tarihi bir kavşaktadır. S-400’ü aktif hale getirmek, F-35 projesi için ödediğimiz paraları tahsil etmek bundan sonraki ilk işimiz olmalıdır. Devletimizin ve hükümetimizin alacağı her karara desteğimiz peşinen söylüyorum sonucu ne olursa olsun tamdır” diye konuştu.

'BAKTIĞIMIZ YER WASHİNGTON DEĞİL ANKARA'

“Bugün, TBMM’nin ortak bir iradeyle sözde soykırım iftirasını telin edeceğine de gönülden inanıyor ve bunu bekliyorum” ifadesini kullanan Bahçeli şunları söyledi:

“Baktığımız yer Washington değil başkent Ankara’dır. 'Hepimiz Ermeni’yiz' diyenlere açık açık sesleniyorum, sizin ne olduğunuz değil bizim sizi nasıl gördüğümüz önemlidir. Size bakınca boşluk ve hiçlik görüyoruz, ama siz bize bakınca ya Talat Paşa’yı, ya Enver Paşa’yı ya da Mustafa Kemal Paşa’yı gördüğünüzden adımız gibi eminiz.”

‘HDP’NİN KAPISINA HUKUKUN MÜHRÜ VURULMALI’

HDP’nin 1915 olaylarına ilişkin yaptığı açıklamayı da eleştiren Bahçeli, “HDP isimli örgütün PKK’nın uzantısı olmasının yanında ASALA’ya da uyduluk yaptığını cümle alem görmüştür. 6-8 Ekim olaylarıyla ilgili Ankara 22.Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülmeye başlayan davanın 108 sanığı için gün yüzünü haram edecek karar çok kısa süre içinde alınmalı ve HDP’nin kapısına hukukun mührü vurulmalıdır” dedi.

‘HDP’YE TEPKİ GÖSTERMEYENLER ASALA’NIN ÇİZGİSİNDEDİR’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Biden başkan seçildikten kısa bir süre sonra alelacele tebrik mesajı paylaştığını hatırlatan Bahçeli, şunları söyledi: “Aynı aceleyi Biden’ın sözde soykırım açıklamasına karşı göstermedi, henüz çıtını bile çıkaramadı. Dahası HDP’ye tek bir laf etmedi, edemedi. Aynı şey İP’in başkanı için de geçerlidir. O da Biden’a şablon sözlerle, suya sabuna dokunmayan ifadelerle tepki gösterdi, döndü dolaştı aynı Öztrak gibi hükümetin dış politikasını eleştirmeyi tercih etti. Özellikle Kılıçdaroğlu’na soruyorum; seni korkutan nedir? HDP’yle ittifak kuranlar bizim gözümüzde tarihi yanlışın içindedir. HDP’ye tepki gösteremeyen CHP’si, İP’i ve diğerleri ASALA’nın çizgisindedir, Ermeni çetelerinin izindedir, PKK’nın dibindedir."

Sonraki Haber