ABD meclisinde kripto yasası onaylandı! Kripto paraları yeni dönemde ne bekliyor? İşte 23 Mayıs Bitcoin ve Ethereum fiyatları...

ABD Temsilciler Meclisi, dijital varlık piyasaları için düzenlemeler oluşturmaya yönelik geniş kapsamlı bir yasa tasarısını onayladı ve Demokratlar, 279'a karşı 136 oyla şimdiye kadarki en büyük politik galibiyetini kaydetti.

21. Yüzyıl için Finansal İnovasyon ve Teknoloji Yasası (FIT21) şimdi ABD Senatosu'na gidecek ancak ne olacağı belirsiz çünkü muadili bir yasa tasarısı yok. Tasarının desteklenip desteklenmeyeceği belirsizliğini koruyor.

ABD, kripto düzenlemeleri konusunda diğer küresel yargı bölgelerinin gerisinde kaldı ve dünkü galibiyete rağmen bu tür bir gözetimin uygulanmaya koyulmasından epey uzak.

Beyaz Saray'ın muhalefetine karşı çıkan Demokratlardan biri olan Temsilci Josh Gottheimer (DNJ) ve Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesindeki kıdemli Demokrat Temsilci Maxine Waters, "Kurallara ihtiyacımız var." diyerek tasarıyı "iyi gerekçeli, düşünceli, iki partili yasa" olarak nitelendirdi. Oylamadan önce de tasarının "birlikte çalışılırsa yasalaşmaya uygun olduğunu” savundu.

71 Demokrat ve 208 Cumhuriyetçi, tasarı lehinde oy kullanırken 3 Cumhuriyetçi ve 133 Demokrat aleyhine oy kullandı.

Başkan Joe Biden, Kongre'nin Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) kripto muhasebe politikasını belirleme çabasını baltalamaya çalıştığı gibi, tasarıyı veto edeceğini söylemese de tasarıya karşı çıktı. SEC Başkanı Gary Gensler da tasarının gerekli olmadığını ve mevcut menkul kıymet düzenlemelerini tehlikeye attığını savunan uzun bir kamuoyu açıklamasında mevzuata şiddetle karşı çıktı.

Büyük ölçüde Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçileri tarafından yönlendirilen yasa, ABD kripto piyasalarını düzenlemek, tüketici korumalarını belirlemek, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonunu (CFTC) dijital varlıkların önde gelen düzenleyicisi olarak konumlandırmak için bir rejim oluşturacak. Ayrıca kripto para birimlerini menkul kıymet veya emtia yapan şeyin ne olduğunu daha net bir şekilde tanımlayacak.

BİTCOİN'DE SON DURUM NE?

2013 döngüsünde Bitcoin’in fiyatı bin 130 dolar civarında zirve yapmış, Mart 2017’ye kadar bu seviyeyi kıramamış ve takip eden üç ay içinde değerini ikiye katlamıştı. Benzer şekilde, Aralık 2020’de 2017’nin tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20 bin doları aştıktan sonra BTC‘nin fiyatı bir ay içinde iki katına çıktı. Bitcoin’in 2021’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69 bin doların Mart ayında aşıldığı göz önünde bulundurulduğunda tarihsel modeller devam ederse fiyat önümüzdeki birkaç ay içinde potansiyel olarak ikiye katlanarak 140 bin dolar civarına çıkabilir.

Şu anda Bitcoin Kasım 2021’deki tüm zamanların en yüksek seviyesi civarında işlem görüyor ve bir dip oluşturuyor. Kripto para kralı şu anda son 24 saatte yüzde 0,5 oranında hafif bir düşüşle 69 bin 500 dolardan işlem görüyor. Bir düşüş 67 bin dolarda destek bulabilirken, bir yükseliş 71 bin dolarda dirençle karşılaşabilir.

ETHEREUM YÜKSELİŞİ SÜRDÜRÜYOR

Kripto para birimi Ethereum, 3.650 dolarlık desteğin üzerinde bir konsolidasyon aşamasına adım attı. Lider altcoin kısa vadede 4.000 dolara doğru yeni bir hamleye hazırlık yapıyor gibi görünüyor. Ethereum, 3.840 dolarlık direnç bölgesini test ettikten sonra duraklama evresine geçti. Şu anda fiyat, 3.700 dolar seviyesinin üzerinde seyrediyor. ETH/USD paritesinin saatlik grafiğinde 3.690 dolarlık destekle daralan kısa vadeli bir üçgen formasyonu göze çarpıyor. Parite, 3.450 dolarlık desteğin altına düşmediği sürece yukarı yönlü hareketine devam edebilir.

Ethereum, fiyatını 3.500 ve 3.650 dolarlık direnç seviyelerinin üzerine çıkararak yükselişini sürdürdü. Bu süreçte, Bitcoin’den daha iyi bir performans sergileyen ETH, 3.800 dolar seviyesinin de üstüne çıkarak dikkat çekici bir ivme yakaladı. Yeni haftalık zirve olarak 3.838 dolar kaydedildi ve fiyat şu anda bu kazançları konsolide ediyor.

3.065 dolardan 3.838 dolara kadar olan yükseliş hareketinin %23,6 Fibonacci geri çekilme seviyesinin üzerinde tutunmayı başaran Ethereum, şu anda 3.700 doların üzerinde işlem görüyor. Ayrıca, ETH/USD paritesinin saatlik grafiğinde 3.690 dolar destekle oluşan kısa vadeli bir daralan üçgen bulunuyor.

EDİTÖR NOTU: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmetik, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Haber içinde yer alan bilgiler okuyucuya genel bilgi vermek adına oluşturulmaktadır. Haberde yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi olmayıp, yatırımcıların faaliyetlerinden Aydinlik.com.tr ya da haberi oluşturan editör hiçbir sorumluluk kabul etmemektedir.

Sonraki Haber